Nem tudja teljesen kihasználni a szerver virtualizálás előnyeit a SAN (Tároló területi hálózat) használata nélkül? A legfontosabb összetevő, hogy létrehozzunk egy sikeres, hatékony, és magas rendelkezésre állású csoportosítást a szerver virtualizációs szoftver használatával. A kiváló IT infrastruktúra a gondos és tervező munkával kezdődik. A QSAN termékek biztosítják a szerver virtualizálás gazdaságosságát és sikerességét. A szoftver alapú szerver virtualizálás az egyszerű fizikai eszközből többszörös virtuális eszközt csinál. Létrehoz egy réteget a fizikai szerver hardware és a virtuális közé, ami azon a hardware-en fut. 3 jelentős versenyző van ezen a területen, a VMware, a Microsoft Hyper-V, és a Citrix.   A hálózati tárolás a kulcsfontosságú   A növekvő hardver hasznosítás arány helyett, a szerver virtualizálás legnagyobb értéke a magas hozzáférhetőség és a hibatűrés funkció nyújtása. Ahhoz, hogy megvalósítsa ezt a célt, a szerver virtualizálásnak szüksége van a legjobb barátjára – a hálózati tárolásra. Az ötlet azon múlik, hogy a kiszolgálók hozzá tudnak férni a tároló kötetekhez, ahol a virtuális gép fájlokat tárolják. Tehát mikor minden kiszolgáló offline, a backup kiszolgálók át tudják venni az irányítást a virtuális gép felett, ami a hibás kiszolgálón fut. Hálózati tárolás nélkül ezek közül egyik sem lehetséges. A SAN tárolás jelentősen különbözik a DAS-tól. Mert mikor egy hagyományos közvetlen kötött RAID tárolót használunk, ha a szerver leáll, akkor az egész rendszer leáll, nem számít, hogy van e RAID védelem. Ami számít, a hálózati képessége az eszközeinknek, ami a QSAN AegisSAN LX és az AegisSAN Q500 sorozatokat tökéletessé teszi ezekhez a típusú alkalmazásokhoz.  

Modellek Kiszolgáló interfészek Támogatott HDD-k VMware magas rendelkezésre állás és hibatűrés Hyper-V magas rendelkezésre állás és hibatűrés Teljesen redundáns kialakítás
AegisSAN LX széria 1GbE, 10GbE iSCSI 8Gb, 16Gb Fibre Channel 6Gb SAS, SATA, SSD Igen Igen Igen
AegisSAN Q500 széria 1GbE, 10GbE iSCSI 8Gb, 16Gb Fibre Channel 6Gb SAS, SATA, SSD Igen Igen Igen

  Egy lista, hogy hogyan hozzunk létre egy hibatűrő szerver virtualizációt

  • AegisSAN LX széria vagy AegisSAN Q500 széria
  • Követelmények: átmenő teljesítmény legalább 200MB/sec
  • Minden szervernek van 2 azonos HBA kártyája. Minden HBA kártyának van legalább 4~8x 1Gb Ethernet portja, vagy legalább 2 X 8 Fibre Channel port.
  • VMware Enterprise edition 4-es verzió vagy újabb (Virtualcenterrel).
  • Egy dedikált szerver vagy virtuális gép ami futtatja a VirtualCenter szervert és a VirtualCenter adatbázist
  • 1Gb/10Gb Ethernet Switch-ek az iSCSI SAN tárolóhoz. 8Gb/16Gb Fibre Channel Switch-ek az FC SAN tárolóhoz.
  • Csatlakozás az azonos fizikai hálózathoz
  • A kiszolgáló processzorok kompatibilisek, futtatják mindegyik virtuális gépet

Ha rendelkezünk mindegyik összetevővel a sikertől már csak egy pár kattintás választ el. Élvezhetjük a megbízhatóságát és előnyét a szerver virtualizálásnak.