Tartsa adatait elérhetően   Adatvesztés sok féle okból történhet, mint például merevlemez hiba, vírustámadás, file rendszer hiba, váratlan áramszünet, illetve természeti katasztrófa esetén. A QSAN tároló katasztrófa-visszaállítási megoldást nyújt, ami magában foglalja az írható pillanatfelvételt a VSS támogatással, a kötet klónozást, és a távoli replikációt. A tárolótervezés az adatkötetek céljaival együtt változik. Amikor egy adatkötet egyszerű biztonsági mentésére van szükség, egy gyors pillanat felvétel beállítás is elég. De amennyiben egy adatkötet fontos adatokat tartalmaz és nem megengedhető a leállás, akkor egy adatkötet visszaállítási tervének többszörös helyi, és távoli biztonsági mentéseket is kell tartalmaznia. A helyi mentés minimalizálhatja a visszaállítási időt és a távoli mentés tökéletes arra, hogy közvetlenül lecserélje az eredeti adatkötetekre. A távoli mentés több idejébe kerül az adminisztrátoroknak. Mikor egy természeti katasztrófa történik, a helyreállítás tovább tarthat mit gondolják,  ami azzal járhat, hogy új adatközpontot kell építeni.   A QSAN beépített írható pillanatfelvételt tartalmaz a VSS támogatással, kötet klónozással, és távoli replikációval. A QSAN távoli replikációja kitűnően programozott a többszörös jellemzői aktiválásával egy időben. Képes akár 32 adatkötetet is támogatni rendszerenként a replikáláshoz. Minden adatkötetet manuálisan lehet telepíteni. Az átviteli teljesítmény garantált a dedikált port támogatással RAID kontrollerenként és védett a feladatátvétel mechanizmussal. Mindegyik forrás tároló rendszer egyben cél tároló rendszer is tud lenni, annak érdekében, hogy menteni lehessen a többi tároló rendszert is egy időben. És mikor a magánvonalnak problémája akad, vagy a forgalom elakad, a feladat ütemező újraindul a meghatározott felépítés szerint, minden időben.  Mikor van egy nagy mennyiségű adatunk replikálásra, az ütemező képes, hogy automatikusan elindítsa a közvetítőt, mikor eléri a beállított küszöbértéket.   Előnyei:   A tárolási terv többszörös biztonsági mentés megoldással azért jött létre, hogy csökkentse és minimalizálja az adatvesztés lehetőségét. A jól konfigurált helyi mentés megoldással megoldhatók a merevlemez hibák, vírus támadások, és file rendszer hibák, nagyon rövid idő alatt és azonnal online visszaállítható a szolgáltatás. Távoli replikáció telepítéssel elkerülhetőek a váratlan áramszünetek, és az adatvesztés, valamint az IT adminisztrátorok a távoli mentés adat kötetet tudják használni az időszakos szolgáltatásokhoz és a közvetlen pótláshoz.   Azon vállalatoknál melyeknek több ágazata, vagy adatközpontja van különböző helyeken, az adatbiztonság növelhető azon ágak által, melyek rendelkeznek távoli adat kötet mentéssel.     A következő táblázat megmutatja a QSAN üzembe helyezési javaslatait különböző alkalmazásokhoz, hogy eleget tegyenek az adat kötetek elérhetőségi arányainak:  

Elérhetőségi arány (Éves üzemen kívüli idő) Alkalmazások Telepítési javaslat
99% (87.6 Hrs) Archiválás, adat pool RAID 5** kötet + Snapshot
99.9% (8.76 Hrs) Dolgozói adat mentés, Ágazati adat pool RAID 5** kötet + Snapshot
99.99% (52.56 Mins) E-mail szerver, Exchange, megfigyelési adat, adatbázis RAID 6 kötet + Snapshot + kötet klónozás + (távoli replikáció)
99.999% (5.256 Mins) online non-stop szolgáltatás, bizalmas adat, tax adat RAID 6 kötet + Snapshot + (kötet klónozás) + távoli replikáció