Az új generációs SAN tároló

 

Az XCubeSAN XS3200 széria a SAN rendszerek legújabb elérhető generációja a QSAN-tól. Ez egy aktív-aktív kettős vezérlő SAN tároló rendszer széria, mely egyaránt támogatja az ISCSi-IP-SAN-t és az FC-SAN-t ultra magas teljesítménnyel. Ezenkívül leegyszerűsítette a SAN bevezetését az IT infrastruktúrába kombinálva vállalatoknak nélkülözhetetlen jellemzőkkel, mint az SSD író/olvasó cache, pillanatfelvétel, helyi kötet klón, távoli replikáció, és a skálázhatóság mind ez egy dobozban.A fénysebességű Intel D1500 Quad rocesszor erejével, DDR4 rendszer memóriával, 12 Gb SAS 3.0 technológiával, alaplapi nagy sebességű 10 GbE lan portokkal és a legújabb QSAN SANOS 4.0 (SAN operációs rendszer v4.0), csúcsteljesítménnyel, magas megbízhatósággal, az XS3200 termékek tökéletesek vállalati szintű és kis és középvállalkozások tárolási követelményeihez.

Modell kínálat

Az XS3200-as sorozat jellemzői a széles körű termékpaletta, mely magában foglalja a következő termékeket:

 

 • XS3224: 24-hely, 4U 3.5” LFF ház
 • XS3216: 3U 16-hely
 • XS3212: 2U 12-hely
 • XS3226: 26 meghajtó, 2U 2.5” SFF ház

Kettős-Aktív kialakítás

Az XS3200-as sorozat jellemzője a Kettős-aktív vezérlő architektúra, vagyis mind két controller/ vezérlő párhuzamosan biztosítja a tárhely szolgáltatásokat egyidőben. Az Aktív-aktív architektúra megduplázza az elérhető kiszolgáló sávszélességeket és cashe-arányt, ez biztosítja a rendszer erőforrás veszteség nélküli működését. Ha az egyik vezérlő/controller meghibásodik, a másik rögtön át tudja venni az összes tárhely szolgáltatás működtetését. Ráadásul a szolgáltatásokon túl a management szolgáltatás is áttehető a másodlagos controller-re/ vezérlőre.

Ultra magas teljesítmény

 

Ezzel a teljes mértékben új hardware architektúrával és az Intel® legújabb processzorával, 12Gb SAS 3.0 backplane, beépített 10GbE LAN, és jól behangolt SANOS 4.0 teljesítmény, az XS3200-es sorozat nyújtani tud//elképesztő// 12,000MB/ olvasás és 8,000MB/s1 írási sebességet és több mint 1.1 millió IOPS-t.

XS3226, SFF 2U26

Minden flash tárolóra tervezve

 

QSAN XS3226 modell (2.5” 2U 26-hely) az ipar első magas denzitású alacsony energiájú SAN storage-a. Növeli a teljesítményt, helytakarékos és további két tároló hely-el ( körülbelül 8% -al több kapacitás ) rendelkezik a népszerű 2U 24 hely termékekkel szemben, melyek megtalálhatóak a piacon. Ez továbbá csökkentheti a kiadásokat, helytakarékos és kisebb ökológiai lábnyomot indukál.

Magas rendelkezésre állás egyszerű hibapont nélkül

 

Az XS3200 sorozat bizonyítottan magas rendelkezésre állású SAN tároló rendszer. Minden kritikus alkatrésze az XS3200 sorozatnak működés közben csatlakoztatható és úgy lett tervezve, hogy teljesen redundáns legyen. Ezen felül jellemzői: kettős-aktív vezérlő kialakítás és automatikus feladatátvevő mechanizmus, cache tükrözés NTB-n (Non-Transparent Bridge) hogy biztosítsa az aktív-aktív HA funkciót, ez a tervezés / kialakítás teszi lehetővé az XS3200 sorozat számára, hogy elérje a 99.999%-os rendelkezésre állást.

A legújabb 12Gb SAS 3.0 vezérlő

 

A 12Gb-os SAS 3.0 a legújabb és leggyorsabb meghajtó felület ami elérhető. Megduplázza a SAS 2.0 (6Gb) adat átviteli arányát. Az előny, ha ön rugalmas arra, hogy vásároljon egy kevésbé drága 6Gb-os SAS-t a kezdő telepítéshez, vagy befektessen a jelenlegi 6Gb SAS meghajtóiba, hogy megnyugszik, mert tudja, át tudja vinni 12Gb SAS 3.0-ba egy új meghajtó vásárlásával.

Beépített 10GbE iCSI

 

Az alap SAN vezérlő kettő beépített 10GBASE-T iSCSI porttal jön ki vezérlőnként. A kettős-aktív vezérlőjű XS3200 SAN rendszer 4 db 10GBASE-T iSCSI porttal rendelkezik elérve így a 40Gb/s sávszélességet, ha összekötjük őket. Az alap SAN rendszer kész támogatni az alkalmazások számos fajtáját, beleértve adatmegosztást, videó szerkesztést és a natív virtualizáló támogatást a VMware-hez, Citrix-het és Hyper-V-hez.

Többféle Tároló hozzáférés

 

Az MPIO egy hibatűrő és teljesítmény növelő technika, mely lehetővé teszi akár több elérés használatát a kötethez ugyanarról a kiszolgáló szerverről. Az MPIO egyaránt támogatott az iSCSI és a Fibre channel portokon.

SANOS 4.0 SAN operációs rendszer

 

A SANOS 4.0 a QSAN saját SAN tároló operációs rendszere. A SANOS 4.0-t ellátták egy egyszerűen használható grafikus eszköz felülettel és könnyen telepíthető bármilyen infrastruktúrába. A Linux kernelen alapuló SANOS átfogó tároló funkcionalitást nyújt, beleértve a haladó tároló kezelést, a teljes RAID szint védelmet, a gyors RAID újraépítést, a tároló pool migrációt, a vékonny kialakítást, az SSD cache-t, a pillanatfelvételt, az adat visszaállítást, a virtualizáció támogatást, a teljesítmény megfigyelést….stb….

Tudj meg többet a SANOS 4.0-ról >

Haladó RAID szint technológia

 

A leghatékonyabb és leggazdaságosabb adatvédelmi módszer a nagyvállalatoknak és a kis és középvállalkozásoknak, ha maradnak a RAID technológiánál. A RAID használatának két előnye van – a nagyfokú rendelkezésre állás és a jobb teljesítmény. A SANOS támogatja a teljes RAID szinteket, beleértve a RAID 0, 1, 0+1, 3, 5, 6, 10, 30, 50, 60 és N-irányú tükrözést. Ön ki tudja választani a megfelelő RAID szintet, hogy legjobban illeszkedjen az alkalmazási követelményekhez.

Tudj meg többet a haladó RAID technológiáról >
Tudj meg többet a haladó EE RAID technológiáról >

Vállalati tároló jellemzők

 

A QSAN által fejlesztett RAID tömb technológia bizonyítottan eredményes a vállalati környezetben való használat terén több, mint tíz éve és magasan támogatott a kis és középvállalkozások, valamint a nagyvállalatok vevői által világszerte. A haladó LVM (Logikai kötet kezelő) építi a lemez virtualizálás szilárd alapítványát a teljes RAID szint védelemért, a fokozott teljesítményért és számos más vállalati szintű jellemzőért.

Skálázható megoldás

 

Az XS3200 SAN egy hatalmas scale-up képességet nyújt bármelyik XD5300 bővítő melléklethez csatlakoztatva. Támogatni tud akár 286 lemezmeghajtót, vagy kár 2.6 PB tároló helyet mikor 10TB NL-SAS meghajtót használunk.

Nagyfokú rugalmasság és skálázhatóság

 

A bővítő XD5300 sorozat a legjobb felskálázó megoldás az XCubeSAN XS3200 felhasználóinak. Elérhető a 4U LFF 24-bay (XD5324D), 3U 16-bay (XD5316D), 2U 12-bay (XD5312D), valamint a világon első 2U SFF 26-bay (XD5326D). Ezek támogatnak akár tíz bővítő mellékletet. A végső rugalmasságért, nincs határa a különböző bővítő mellékletek egymással való keverésének. A felhasználók kiválaszthatnak különböző eszközöket a szükségeikhez és költségvetésükhöz mérten.

Moduláris I/O portok az iSCSI SAN és Fibre channel SAN-hoz

 

Minden XS3200 SAN-nak van kettő kiszolgáló kártya foglalata, melyet iSCSI SAN, Fibre channel, vagy a kettő keverékeként lehet beállítani. Különböző típusú 4 portos opcionális kiszolgáló kártyák elérhetőek, hogy illeszkedjen az ön speciális igényeihez, beleértve a 16Gb Fibre channel, 10GbE iSCSI és 1GbE iSCSI-t. Ön ki tudja választani a megfelelő kiszolgáló kártyát az induló követelményeihez és ahogy vállalkozása növekszik hozzá tud  adni további kiszolgáló kártyákat, hogy növelje a rendszerkapcsolódást.

A kettős vezérlőjű konfigurációkban, a rendszer támogatni tud akár 20 port 10GbE iSCSI-t, vagy 8 port 16Gb FC csatlakozást. Mind a 10GbE iSCSI SFP+ interface-el, mind 10GBASE-T interface létezhet egyidejűleg és kézbesíthet adatszolgáltatásokat, valamint maximálja az üzemidőt. A számos portot használva,  ön költséghatékonyan csatlakoztatni tud több kiszolgáló szervert közvetlenül az XS3200 sorozathoz FC switch, vagy Ethernet switch használata nélkül.

Cache-to-Flash memória védelmi technológia

 

Hálózatvesztés esetén, a memóriában tárolt I/O cache adat elveszik, ami különösen az adatbázis-alkalmazásokban okozhat adat inkonzisztenciát. Az XS3200 sorozat képes nyújtani egy opcionális Cache-to-flash memóriavédelem funkciót, amely biztonságosan át fogja helyezni a memória cache adatot egy flash eszközre az állandó védelemért. A választható cache-to-flash modul M.2 flash modullal érkezik, továbbá tartalmaz BBM (Tartalék akkumulátor modul)-t vagy SCM (Super kapacitás modul)-t.

Tudj meg többet a Cache-to-Flash-ről >

Video szerkesztés

 

Az XS320 sorozat egy ideális tároló megoldás az elő- és az utófejlesztési környezethez. A kivételes teljesítmény és magas eredményesség tökéletessé teszik az XS300 szériát, hogy zökkenőmentesen működjenek a népszerű video szerkesztő alkalmazásokkal, mint például az Adobe Creative Suite, AVID Media Composer, Apple Final Cut Pro…stb.

Zöld technológia

 

A QSAN-nál büszkék vagyunk az elkötelezettségünkre, hogy építsünk magas hatékonyságú és alacsony szennyezésű eszközöket. Hogy megvédjük a földet és környezetünket, az XS3200 termékskála különböző zöld technológiákat használ az energia megtakarításhoz és a szennyezés minimalizálásához.

 

Specifikáció

 

 

 

Hardware

RAID vezérlő

Kettős-aktív vezérlő (Modell : XS5224D / XS5216D / XS5212D / XS5226D)

Egyszerű-frissíthető vezérlő (Modell : XS5212S / XS5226S)

Processzor

Intel® Xeon® 4-magos processzor (8-magos processzorok szintén elérhetőek)

Memória
(vezérlőnként)

DDR4 ECC 8GB, akár128GB (négy darab DIMM slot, helyezzen be kettő, vagy több memóriát és fokozza a teljesítményt)

Kiszolgáló csatlakozás
(vezérlőnként)

Kiszolgáló kártya Slot 1 (opcionális)

 • 4 x 16Gb FC (SFP+) port
 • 2 x 16Gb FC (SFP+) port
 • 4 x 10GbE iSCSI (SFP+) port
 • 2 x 10GbE iSCSI (RJ45) port
 • 4 x 1GbE iSCSI (RJ45) port

Host Card Slot 2 (optional)

 • 4 x 16Gb FC (SFP+) port (Slot 2 20Gb sávszélességet nyújt)
 • 2 x 16Gb FC (SFP+) port (Slot 2 20Gb sávszélességet nyújt)
 • 4 x 10GbE iSCSI (SFP+) port (Slot 2 20Gb sávszélességet nyújt)
 • 2 x 10GbE iSCSI (RJ45) port
 • 4 x 1GbE iSCSI (RJ45) port

Onboard

 • 2 x 10GBASE-T iSCSI port
 • 1 x 1GbE management port

Bővítő csatlakozás (vezérlőnként)

Beépített 2 x 12Gb/s SAS wide port (SFF-8644)

Meghajtó típus

XS5224 / XS5216 / XS5212

 • 3.5″ 2.5″ SAS, NL-SAS, SED HDD
 • 2.5” SAS, SATA SSD (6Gb MUX szükséges a 2.5″ SATA meghajtókhoz két vezérlős rendszerben)

XS5226

 • 2.5″ SAS, NL-SAS, SED HDD
 • 2.5” SAS, SATA SSD (6Gb MUX szükséges a 2.5″ SATA meghajtókhoz két vezérlős rendszerben)

Bővítési lehetőségek

Akár 10 bővítő egység az XD5300  12Gb SAS bővítő használatával

 • XD5324 (4U 24-tároló, LFF)
 • XD5316 (3U 16-tároló, LFF)
 • XD5312 (2U 12-tároló, LFF)
 • XD5326 (2U 26-tároló, SFF)

Maximális támogatott meghajtó

 • XS5224 (4U 24-tároló, LFF) : 284
 • XS5216 (3U 16-tároló, LFF) : 276
 • XS5212 (2U 12-tároló, LFF) : 272
 • XS5226 (2U 26-tároló, SFF) : 286

Méretek
(H x W x D)

19” Rackmount

 • XS5224 (4U 24-tároló, LFF) : 170.3 x 438 x 515 mm
 • XS5216 (3U 16-tároló, LFF) : 130.4 x 438 x 515 mm
 • XS5212 (2U 12-tároló, LFF) : 88 x 438 x 515 mm
 • XS5226 (2U 26-tároló, SFF) : 88 x 438 x 491 mm

Memóriavédelem

Cache-to-Flash module (opcional)

 • Battery backup module + Flash module (a teljes memóriakapacitás védelméért)
 • Super capacitor module + Flash module (akár 16GB memóriavédelem vezérlőnként)

LCM (LCD Modul)

USB LCM (opcionális)

Tápellátás

80 PLUS Platinum, két redundáns 770W (1+1)
AC Bemenet
100~127V    10A, 50-60Hz
200~240V    5A, 50-60Hz
DC Kimenet
+12V        63.4A
+5VSB      2.0A

Ventillátor modul

2 x hot plug/redundáns ventillátor modul
Software

Tárolókezelés

 • RAID szint 0 ,1 ,0+1 ,3 ,5 ,6 ,10 ,30 ,50, 60, és N-irányú tükrözés
 • RAID EE szint 5EE, 6EE, 50EE, és 60EE
 • Rugalmas tároló pool
 • Thin Provisioning (QThin) helyfelszabadítással
 • SSD Cache (QCache)
 • Auto Tiering (QTiering)
 • Globális, helyi, és dedikált hot spare
 • Keresztülíró és visszaíró cache szabályzat
 • Online lemez roaming
 • A RAID lemezmeghajtók kiterjesztése a házon belül
 • Háttér I/O prioritás beállítás
 • Azonnali RAID kötet rendelkezésre állás
 • Gyors RAID újraépítés
 • Online tároló pool kiterjesztés
 • Online RAID szint migráció
 • Online kötet kiterjesztés
 • Online kötet migráció2
 • Automatikus kötet újraépítés
 • Azonnali kötet helyreállítás
 • SED & ISE meghajtó támogatás
 • Video szerkesztő mód a megnövelt teljesítményhez
 • Lemezmeghajtó élettartam ellenőrzés és S.M.A.R.T.
 • Tároló pool paritás ellenőrzés
 • SSD élettartam indikátor
 • Lemezmeghajtó firmware frissítés

iSCSI Kiszolgáló csatlakozás

 • QSOE 2.0 optimalizáló motor
 • CHAP & kölcsönös CHAP hitelesítés
 • SCSI-3 PR támogatás
 • iSNS támogatás
 • VLAN (Virtuális LAN) támogatás
 • Jumbo frame (9,000 byte) támogatás
 • Akár 256 iSCSI cél
 • Akár 512 kiszolgáló vezérlőnként
 • Akár 1,024 folyamat vezérlőnként

Fibre Channel Kiszolgáló csatlakozás

 • QSOE 2.0 optimalizáló motor
 • FCP-2 & FCP-3 támogatás
 • Kapcsolat sebesség és topológia automatikus érzékelése
 • To Topológia támogatás point-to-point és hurok
 • Akár 256 kiszolgáló vezérlőnként

Magas rendelkezésre állás

 • Kettős-Aktív (Aktív/Aktív) SAN vezérlők
 • Cache tükrözés  NTB bus-on keresztül
 • ALUA támogatás
 • Management port feladatátvétel
 • Hibatűrő és redundáns moduláris komponensek a SAN vezérlőkhöz, PSU, FAN modul, és két portot lemezmeghajtó felület
 • Két portos HDD csatlakozó
 • Többútvonalas I/O és terhelés kiegyenlítés támogatás (MPIO, MC/S, Trunking, és LACP)
 • Firmware frissítés rendszerleállás nélkül

Biztonság

 • Biztosított Web (HTTPS), SSH (Secure Shell)
 • iSCSI Force Field a mutáns hálózati támadásokkal szembeni védelemhez
 • iSCSI CHAP & kölcsönös CHAP hitelesítés
 • SED & ISE meghajtó támogatás

Tárolóhatékonyság

 • Thin Provisioning (QThin) helyfelszabadítással
 • Auto Tiering (QTiering) 3 tárolószinttel

Hálózat

 • DHCP, Statikus IP, NTP, Trunking, LACP, VLAN, Jumbo frame (akár 9,000 byte)

Haladó adatvédelem

 • Snapshot (QSnap), blokk-szint, különböző backup
  • Írható snapshot támogatás
  • Manuális és ütemezett feladatok
  • Akár 64 snapshot kötetenként
  • Akár 64 kötet a snapshotokhoz
  • Akár 4,096 snapshot rendszerenként
 • Távoli replikáció (QReplica)
  • Aszinkron, blokk-szint, különböző adatmentés a snapshot technológia alapján
  • Forgalomszabályozás a dinamikus hálózati vezérlőhöz
  • Manuális és ütemezett feladatok
  • Automatikus visszagörgetés az előző verzióra, ha a jelenlegi replikáció hibás
  • Akár 32 ütemezett feladat vezérlőnként
 • Kötet klón a távoli replikációhoz
 • Konfigurálható N-irányú tükrözés
 • Integráció a Windows VSS-sel (Kötet árnyékmásolat szolgáltatás)
 • Azonnali kötet helyreállítás
 • Cache-to-Flash memóriavédelem1
  • M.2 flash modul
  • Power modul: BBM (Battery Backup Module) or SCM (Super Capacitor Module)
 • USB UPS és hálózati UPS támogatás SNMP kezelővel
Virtualizáció hitelesítés
 • Szerver virtualizálás és csoportosítás
 • A legújabb VMware vSphere hitelesítés
 • VMware VAAI az iSCSI & FC-hez
 • Windows Server 2016, 2012 R2 Hyper-V hitelesítés
 • Microsoft ODX
 • A legújabb Citrix XenServer hitelesítés

Egyszerű kezelés

 • USB LCM, soros konzol támogatás, online firmware frissítés
 • Intuitív Web kezelőfelület, biztosított web (HTTPS), SSH (Secured Shell), LED indikátorok
 • S.E.S. támogatás, S.M.A.R.T. támogatás, Wake-on-LAN, és Wake-on-SAS

Zöld & energiahatékonyság

 • 80 PLUS Platinum tápellátás
 • Wake-on-LAN a rendzser elindításához és felélesztéséhez csak ha szükséges
 • Automatikus lemezlassítás

Kiszolgáló operációs rendszer támogatás

 • Windows Server 2008, 2008 R2, 2012, 2012 R2, 2016
 • SLES (SUSE Linux Enterprise Server) 10, 11, 12
 • RHEL (Red Hat Enterprise Linux) 5, 6, 7
 • CentOS (Community ENTerprise Operating System) 6, 7
 • Solaris 10, 11
 • Free BSD 9, 10
 • Mac OS X 10.11 vagy újabb
Jótállás és szabályozás

Jótállás

Rendszer : 3 év
Battery backup module : 1 év
Super capacitor module : 1 év

Szabályozás

CE, FCC, BSMI, VCCI, KCC
Működési környezet

Hőmérséklet

Működési hőmérséklet : 0 – 40°C
Szállítási hőmérséklet : -10 – 50°C

Relatív páratartalom

Működési relatív páratartalom : 20% – 80%
Relatív páratartalom : 10% – 90%

 

Modellek

 

Kiszerelések Modell Kiszolgáló csatlakozás (vezérlőnként)
4U 24-bay, LFF XS3224D

XS3224S

Kiszolgáló kártya slot 1 (opcionális)

 • 4 x 16Gb FC (SFP+) port
 • 2 x 16Gb FC (SFP+) port
 • 4 x 10GbE iSCSI (SFP+) port
 • 2 x 10GbE iSCSI (RJ45) port
 • 4 x 1GbE iSCSI (RJ45) port

Kiszolgáló kártya slot 2 (opcionális)

 • 4 x 16Gb FC (SFP+) port (Slot 2 provides 20Gb bandwidth)
 • 2 x 16Gb FC (SFP+) port (Slot 2 provides 20Gb bandwidth)
 • 4 x 10GbE iSCSI (SFP+) port (Slot 2 provides 20Gb bandwidth)
 • 2 x 10GbE iSCSI (RJ45) port
 • 4 x 1GbE iSCSI (RJ45) port
3U 16-bay, LFF XS3216D

XS3216S

2U 12-bay, LFF XS3212D

XS3212S

2U 26-bay, SFF XS3226D

XS3226S

 

D : Kettős-aktív vezérlők
S : Egyszerű-frissíthető vezérlők

Letöltés

 

Item

Letöltés

QSAN XCubeSAN XS3200 Adatlap (Русский) 2018-11

Letöltés

QSAN XCubeSAN XS3200 Adatlap (Lite) (English) 2018-11

Letöltés

QSAN XCubeSAN XS3200 Adatlap (Lite) (Deutsch) 2018-11

Letöltés

QSAN XCubeSAN XS3200 Adatlap (Lite) (繁體中文) 2018-11

Letöltés

QSAN XCubeSAN XS3200 Adatlap (Lite) (简体中文) 2018-11

Letöltés

QSAN XCubeSAN XS3200 Adatlap (English) 2018-11

Letöltés

QSAN XCubeSAN XS3200 Adatlap (Deutsch) 2018-11

Letöltés

QSAN XCubeSAN XS3200 Adatlap (繁體中文) 2018-11

Letöltés

QSAN XCubeSAN XS3200 Adatlap (简体中文) 2018-08

Letöltés

QSAN XCubeSAN Hardware tulajdonosi kézikönyv (English) 2018-11

Letöltés

QSAN XCubeSAN Gyors telepítési útmutató (Deutsch) 2017-06

Letöltés

QSAN XCubeSAN Gyors telepítési útmutató (English) 2017-06

Letöltés

QSAN XCubeSAN Gyors telepítési útmutató (Français) 2017-06

Letöltés

QSAN XCubeSAN Gyors telepítési útmutató (Italiano) 2017-02

Letöltés

QSAN XCubeSAN Gyors telepítési útmutató (Polski) 2018-02

Letöltés

QSAN XCubeSAN Gyors telepítési útmutató (Русский) 2018-02

Letöltés

QSAN XCubeSAN Gyors telepítési útmutató (繁體中文) 2018-02

Letöltés

QSAN XCubeSAN Gyors telepítési útmutató (简体中文) 2018-02

Letöltés

QSAN XCubeSAN Gyors telepítési útmutató (한국의) 2017-06

Letöltés

QSAN XCubeSAN Konfigurációs kézikönyv (English) 2018-03

Letöltés