Az új generációs SAN tároló

 

Az XCubeSAN XS3200 széria a SAN rendszerek legújabb elérhető generációja a QSAN-tól. Ez egy aktív-aktív kettős vezérlő SAN tároló rendszer széria, mely egyaránt támogatja az ISCSi-IP-SAN-t és az FC-SAN-t ultra magas teljesítménnyel. Ezenkívül leegyszerűsítette a SAN bevezetését az IT infrastruktúrába kombinálva vállalatoknak nélkülözhetetlen jellemzőkkel, mint az SSD író/olvasó cache, pillanatfelvétel, helyi kötet klón, távoli replikáció, és a skálázhatóság mind ez egy dobozban.A fénysebességű Intel D1500 Quad rocesszor erejével, DDR4 rendszer memóriával, 12 Gb SAS 3.0 technológiával, alaplapi nagy sebességű 10 GbE lan portokkal és a legújabb QSAN SANOS 4.0 (SAN operációs rendszer v4.0), csúcsteljesítménnyel, magas megbízhatósággal, az XS3200 termékek tökéletesek vállalati szintű és kis és középvállalkozások tárolási követelményeihez.

Modell kínálat

Az XS3200-as sorozat jellemzői a széles körű termékpaletta, mely magában foglalja a következő termékeket:

 

 • XS3224: 24-hely, 4U 3.5” LFF ház
 • XS3216: 3U 16-hely
 • XS3212: 2U 12-hely
 • XS3226: 26 meghajtó, 2U 2.5” SFF ház

Kettős-Aktív kialakítás

Az XS3200-as sorozat jellemzője a Kettős-aktív vezérlő architektúra, vagyis mind két controller/ vezérlő párhuzamosan biztosítja a tárhely szolgáltatásokat egyidőben. Az Aktív-aktív architektúra megduplázza az elérhető kiszolgáló sávszélességeket és cashe-arányt, ez biztosítja a rendszer erőforrás veszteség nélküli működését. Ha az egyik vezérlő/controller meghibásodik, a másik rögtön át tudja venni az összes tárhely szolgáltatás működtetését. Ráadásul a szolgáltatásokon túl a management szolgáltatás is áttehető a másodlagos controller-re/ vezérlőre.

Ultra magas teljesítmény

 

Ezzel a teljes mértékben új hardware architektúrával és az Intel® legújabb processzorával, 12Gb SAS 3.0 backplane, beépített 10GbE LAN, és jól behangolt SANOS 4.0 teljesítmény, az XS3200-es sorozat nyújtani tud//elképesztő// 12,000MB/ olvasás és 8,000MB/s1 írási sebességet és több mint 1.1 millió IOPS-t.

XS3226, SFF 2U26

Minden flash tárolóra tervezve

 

QSAN XS3226 modell (2.5” 2U 26-hely) az ipar első magas denzitású alacsony energiájú SAN storage-a. Növeli a teljesítményt, helytakarékos és további két tároló hely-el ( körülbelül 8% -al több kapacitás ) rendelkezik a népszerű 2U 24 hely termékekkel szemben, melyek megtalálhatóak a piacon. Ez továbbá csökkentheti a kiadásokat, helytakarékos és kisebb ökológiai lábnyomot indukál.

Magas rendelkezésre állás egyszerű hibapont nélkül

 

Az XS3200 sorozat bizonyítottan magas rendelkezésre állású SAN tároló rendszer. Minden kritikus alkatrésze az XS3200 sorozatnak működés közben csatlakoztatható és úgy lett tervezve, hogy teljesen redundáns legyen. Ezen felül jellemzői: kettős-aktív vezérlő kialakítás és automatikus feladatátvevő mechanizmus, cache tükrözés NTB-n (Non-Transparent Bridge) hogy biztosítsa az aktív-aktív HA funkciót, ez a tervezés / kialakítás teszi lehetővé az XS3200 sorozat számára, hogy elérje a 99.999%-os rendelkezésre állást.

A legújabb 12Gb SAS 3.0 vezérlő

 

A 12Gb-os SAS 3.0 a legújabb és leggyorsabb meghajtó felület ami elérhető. Megduplázza a SAS 2.0 (6Gb) adat átviteli arányát. Az előny, ha ön rugalmas arra, hogy vásároljon egy kevésbé drága 6Gb-os SAS-t a kezdő telepítéshez, vagy befektessen a jelenlegi 6Gb SAS meghajtóiba, hogy megnyugszik, mert tudja, át tudja vinni 12Gb SAS 3.0-ba egy új meghajtó vásárlásával.

Beépített 10GbE iCSI

 

Az alap SAN vezérlő kettő beépített 10GBASE-T iSCSI porttal jön ki vezérlőnként. A kettős-aktív vezérlőjű XS3200 SAN rendszer 4 db 10GBASE-T iSCSI porttal rendelkezik elérve így a 40Gb/s sávszélességet, ha összekötjük őket. Az alap SAN rendszer kész támogatni az alkalmazások számos fajtáját, beleértve adatmegosztást, videó szerkesztést és a natív virtualizáló támogatást a VMware-hez, Citrix-het és Hyper-V-hez.

Többféle Tároló hozzáférés

 

Az MPIO egy hibatűrő és teljesítmény növelő technika, mely lehetővé teszi akár több elérés használatát a kötethez ugyanarról a kiszolgáló szerverről. Az MPIO egyaránt támogatott az iSCSI és a Fibre channel portokon.

SANOS 4.0 SAN operációs rendszer

 

A SANOS 4.0 a QSAN saját SAN tároló operációs rendszere. A SANOS 4.0-t ellátták egy egyszerűen használható grafikus eszköz felülettel és könnyen telepíthető bármilyen infrastruktúrába. A Linux kernelen alapuló SANOS átfogó tároló funkcionalitást nyújt, beleértve a haladó tároló kezelést, a teljes RAID szint védelmet, a gyors RAID újraépítést, a tároló pool migrációt, a vékonny kialakítást, az SSD cache-t, a pillanatfelvételt, az adat visszaállítást, a virtualizáció támogatást, a teljesítmény megfigyelést….stb….

Tudj meg többet a SANOS 4.0-ról >

Haladó RAID szint technológia

 

A leghatékonyabb és leggazdaságosabb adatvédelmi módszer a nagyvállalatoknak és a kis és középvállalkozásoknak, ha maradnak a RAID technológiánál. A RAID használatának két előnye van – a nagyfokú rendelkezésre állás és a jobb teljesítmény. A SANOS támogatja a teljes RAID szinteket, beleértve a RAID 0, 1, 0+1, 3, 5, 6, 10, 30, 50, 60 és N-irányú tükrözést. Ön ki tudja választani a megfelelő RAID szintet, hogy legjobban illeszkedjen az alkalmazási követelményekhez.

Tudj meg többet a haladó RAID technológiáról >
Tudj meg többet a haladó EE RAID technológiáról >

Vállalati tároló jellemzők

 

A QSAN által fejlesztett RAID tömb technológia bizonyítottan eredményes a vállalati környezetben való használat terén több, mint tíz éve és magasan támogatott a kis és középvállalkozások, valamint a nagyvállalatok vevői által világszerte. A haladó LVM (Logikai kötet kezelő) építi a lemez virtualizálás szilárd alapítványát a teljes RAID szint védelemért, a fokozott teljesítményért és számos más vállalati szintű jellemzőért.

Scale-up megoldás

 

Az XS3200 SAN egy hatalmas scale-up képességet nyújt bármelyik XD5300 bővítő melléklethez csatlakoztatva. Támogatni tud akár 286 lemezmeghajtót, vagy kár 2.6 PB tároló helyet mikor 10TB NL-SAS meghajtót használunk.

Nagyfokú rugalmasság és skálázhatóság

 

A bővítő XD5300 sorozat a legjobb felskálázó megoldás az XCubeSAN XS3200 felhasználóinak. Elérhető a 4U LFF 24-bay (XD5324D), 3U 16-bay (XD5316D), 2U 12-bay (XD5312D), valamint a világon első 2U SFF 26-bay (XD5326D). Ezek támogatnak akár tíz bővítő mellékletet. A végső rugalmasságért, nincs határa a különböző bővítő mellékletek egymással való keverésének. A felhasználók kiválaszthatnak különböző eszközöket a szükségeikhez és költségvetésükhöz mérten.

Moduláris I/O portok az iSCSI SAN és Fibre channel SAN-hoz

 

Minden XS3200 SAN-nak van kettő kiszolgáló kártya foglalata, melyet iSCSI SAN, Fibre channel, vagy a kettő keverékeként lehet beállítani. Különböző típusú 4 portos opcionális kiszolgáló kártyák elérhetőek, hogy illeszkedjen az ön speciális igényeihez, beleértve a 16Gb Fibre channel, 10GbE iSCSI és 1GbE iSCSI-t. Ön ki tudja választani a megfelelő kiszolgáló kártyát az induló követelményeihez és ahogy vállalkozása növekszik hozzá tud  adni további kiszolgáló kártyákat, hogy növelje a rendszerkapcsolódást.

A kettős vezérlőjű konfigurációkban, a rendszer támogatni tud akár 20 port 10GbE iSCSI-t, vagy 8 port 16Gb FC csatlakozást. Mind a 10GbE iSCSI SFP+ interface-el, mind 10GBASE-T interface létezhet egyidejűleg és kézbesíthet adatszolgáltatásokat, valamint maximálja az üzemidőt. A számos portot használva,  ön költséghatékonyan csatlakoztatni tud több kiszolgáló szervert közvetlenül az XS3200 sorozathoz FC switch, vagy Ethernet switch használata nélkül.

Cache-to-Flash memória védelmi technológia

 

Hálózatvesztés esetén, a memóriában tárolt I/O cache adat elveszik, ami különösen az adatbázis-alkalmazásokban okozhat adat inkonzisztenciát. Az XS3200 sorozat képes nyújtani egy opcionális Cache-to-flash memóriavédelem funkciót, amely biztonságosan át fogja helyezni a memória cache adatot egy flash eszközre az állandó védelemért. A választható cache-to-flash modul M.2 flash modullal érkezik, továbbá tartalmaz BBM (Tartalék akkumulátor modul)-t vagy SCM (Super kapacitás modul)-t.

Tudj meg többet a Cache-to-Flash-ről >

Video szerkesztés

 

Az XS320 sorozat egy ideális tároló megoldás az elő- és az utófejlesztési környezethez. A kivételes teljesítmény és magas eredményesség tökéletessé teszik az XS300 szériát, hogy zökkenőmentesen működjenek a népszerű video szerkesztő alkalmazásokkal, mint például az Adobe Creative Suite, AVID Media Composer, Apple Final Cut Pro…stb.

Zöld technológia

 

A QSAN-nál büszkék vagyunk az elkötelezettségünkre, hogy építsünk magas hatékonyságú és alacsony szennyezésű eszközöket. Hogy megvédjük a földet és környezetünket, az XS3200 termékskála különböző zöld technológiákat használ az energia megtakarításhoz és a szennyezés minimalizálásához.

Hardware

RAID Controller

Dual-active controller (Model : XS5224D / XS5216D / XS5212D / XS5226D)

Single-upgradable controller (Model : XS5212S / XS5226S)

Processor

Intel® Xeon® 4-core processor (8-core processor models are also available)

Memory
(per Controller)

DDR4 ECC 8GB, up to 128GB (four DIMM slots, insert two DIMMs or more will boost performance)

Host Connectivity
(per Controller)

Host Card Slot 1 (optional)

 • 4 x 16Gb FC (SFP+) ports
 • 2 x 16Gb FC (SFP+) ports
 • 4 x 10GbE iSCSI (SFP+) ports
 • 2 x 10GbE iSCSI (RJ45) ports
 • 4 x 1GbE iSCSI (RJ45) ports

Host Card Slot 2 (optional)

 • 4 x 16Gb FC (SFP+) ports (Slot 2 provides 20Gb bandwidth)
 • 2 x 16Gb FC (SFP+) ports (Slot 2 provides 20Gb bandwidth)
 • 4 x 10GbE iSCSI (SFP+) ports (Slot 2 provides 20Gb bandwidth)
 • 2 x 10GbE iSCSI (RJ45) ports
 • 4 x 1GbE iSCSI (RJ45) ports

Onboard

 • 2 x 10GBASE-T iSCSI ports
 • 1 x 1GbE management port

Expansion Connectivity (per Controller)

Built-in 2 x 12Gb/s SAS wide ports (SFF-8644)

Drive Type

XS5224 / XS5216 / XS5212

 • Mix & match 3.5″ 2.5″ SAS, NL-SAS, SED HDD
 • 2.5” SAS, SATA SSD (6Gb MUX board needed for 2.5″ SATA drives in dual controller system)

XS5226

 • 2.5″ SAS, NL-SAS, SED HDD
 • 2.5” SAS, SATA SSD (6Gb MUX board needed for 2.5″ SATA drives in dual controller system)

Expansion Capabilities

Up to 10 expansion units using XD5300 series 12Gb SAS expansion enclosure

 • XD5324 (4U 24-bay, LFF)
 • XD5316 (3U 16-bay, LFF)
 • XD5312 (2U 12-bay, LFF)
 • XD5326 (2U 26-bay, SFF)

Max. Drives Supported

 • XS5224 (4U 24-bay, LFF) : 284
 • XS5216 (3U 16-bay, LFF) : 276
 • XS5212 (2U 12-bay, LFF) : 272
 • XS5226 (2U 26-bay, SFF) : 286

Dimension
(H x W x D)

19” Rackmount

 • XS5224 (4U 24-bay, LFF) : 170.3 x 438 x 515 mm
 • XS5216 (3U 16-bay, LFF) : 130.4 x 438 x 515 mm
 • XS5212 (2U 12-bay, LFF) : 88 x 438 x 515 mm
 • XS5226 (2U 26-bay, SFF) : 88 x 438 x 491 mm

Memory Protection

Cache-to-Flash module (optional)

 • Battery backup module + Flash module (to protect all memory capacity)
 • Super capacitor module + Flash module (to protect up to 16GB memory per controller)

LCM (LCD Module)

USB LCM (optional)

Power Supply

80 PLUS Platinum, two redundant 770W (1+1)
AC Input
100~127V    10A, 50-60Hz
200~240V    5A, 50-60Hz
DC Output
+12V        63.4A
+5VSB      2.0A

Fan Module

2 x hot pluggable/redundant fan modules
Software

Storage Management

 • RAID level 0 ,1 ,0+1 ,3 ,5 ,6 ,10 ,30 ,50, 60, and N-way mirror
 • RAID EE level 5EE, 6EE, 50EE, and 60EE
 • Flexible storage pool ownership
 • Thin Provisioning (QThin) with space reclamation
 • SSD Cache (QCache1)
 • Auto Tiering (QTiering1)
 • Global, local, and dedicated hot spares
 • Write-through and write-back cache policy
 • Online disk roaming
 • Spreading RAID disks drives across enclosures
 • Background I/O priority setting
 • Instant RAID volume availability
 • Fast RAID rebuild
 • Online storage pool expansion
 • Online RAID level migration
 • Online volume extension
 • Online volume migration2
 • Auto volume rebuilding
 • Instant volume restoration
 • SED & ISE drive support
 • Video editing mode for enhanced performance
 • Disk drive health check and S.M.A.R.T. attributes
 • Storage pool parity check and media scan for disk scrubbing
 • SSD wear lifetime indicator
 • Disk drive firmware batch update

iSCSI Host Connectivity

 • Proven QSOE 2.0 optimization engine
 • CHAP & mutual CHAP authentication
 • SCSI-3 PR (Persistent Reservation for I/O fencing) support
 • iSNS support
 • VLAN (Virtual LAN) support
 • Jumbo frame (9,000 bytes) support
 • Up to 256 iSCSI targets
 • Up to 512 hosts per controller
 • Up to 1,024 sessions per controller

Fibre Channel Host Connectivity

 • Proven QSOE 2.0 optimization engine
 • FCP-2 & FCP-3 support
 • Auto detect link speed and topology
 • Topology supports point-to-point3 and loop
 • Up to 256 hosts per controller

High Availability

 • Dual-Active (Active/Active) SAN controllers
 • Cache mirroring through NTB bus
 • ALUA support
 • Management port seamless failover
 • Fault-tolerant and redundant modular components for SAN controller, PSU, FAN module, and dual port disk drive interface
 • Dual-ported HDD tray connector
 • Multipath I/O and load balancing support (MPIO, MC/S, Trunking, and LACP)
 • Firmware update with zero system downtime

Security

 • Secured Web (HTTPS), SSH (Secure Shell)
 • iSCSI Force Field to protect from mutant network attack
 • iSCSI CHAP & mutual CHAP authentication
 • SED & ISE drive support

Storage Efficiency

 • Thin Provisioning (QThin) with space reclamation
 • Auto Tiering (QTiering1) with 3 levels of storage tiers

Networking

 • DHCP, Static IP, NTP, Trunking, LACP, VLAN, Jumbo frame (up to 9,000 bytes)

Advanced Data Protection

 • Snapshot (QSnap), block-level, differential backup
  • Writeable snapshot support
  • Manual or schedule tasks
  • Up to 64 snapshots per volume
  • Up to 64 volumes for snapshot
  • Up to 4,096 snapshots per system
 • Remote Replication (QReplica)
  • Asynchronous, block-level, differential backup based on snapshot technology
  • Traffic shaping for dynamic bandwidth controller
  • Manual or schedule tasks
  • Auto rollback to previous version if current replication fails
  • Up to 32 schedule tasks per controller
 • Volume clone for local replication
 • Configurable N-way mirroring
 • Integration with Windows VSS (Volume Shadow Copy Service)
 • Instant volume restoration
 • Cache-to-Flash memory protection1
  • M.2 flash module
  • Power module: BBM (Battery Backup Module) or SCM (Super Capacitor Module)
 • Support USB UPS and network UPS with SNMP management

Virtualization Certification

 • Server Virtualization & Clustering
 • Latest VMware vSphere certification
 • VMware VAAI for iSCSI & FC
 • Windows Server 2016, 2012 R2 Hyper-V certification
 • Microsoft ODX
 • Latest Citrix XenServer certification

Easy Management

 • USB LCM1, serial console support, online firmware update
 • Intuitive Web management UI, secured web (HTTPS), SSH (Secured Shell), LED indicators
 • S.E.S. support, S.M.A.R.T. support, Wake-on-LAN, and Wake-on-SAS

Green & Energy Efficiency

 • 80 PLUS Platinum power supply
 • Wake-on-LAN to turn on or wake up the system only when necessary
 • Auto disk spin-down

Host Operating Systems Support

 • Windows Server 2008, 2008 R2, 2012, 2012 R2, 2016
 • SLES (SUSE Linux Enterprise Server) 10, 11, 12
 • RHEL (Red Hat Enterprise Linux) 5, 6, 7
 • CentOS (Community ENTerprise Operating System) 6, 7
 • Solaris 10, 11
 • Free BSD 9, 10
 • Mac OS X 10.11 or later
Warranty & Regulatory

Warranty

System : 3 years
Battery backup module : 1 year
Super capacitor module : 1 year

Regulatory

CE, FCC, BSMI, VCCI, KCC
Operating Environment

Temperature

Operating temperature : 0 to 40°C
Shipping temperature : -10 to 50°C

Relative Humidity

Operating relative humidity : 20% to 80% non-condensing
Non-operating relative humidity : 10% to 90%

1 The function is optional and is not included in the default package.
2 The feature is based on RAID level migration of disk groups on the fly in thick provisioning pools.
3 16Gb Fibre Channel only supports Point-to-Point topology.

Form Factors Models Host Connectivity (per Controller)

4U 24-bay, LFF

XS5224D

Host Card Slot 1 (optional)

 • 4 x 16Gb FC (SFP+) ports
 • 2 x 16Gb FC (SFP+) ports
 • 4 x 10GbE iSCSI (SFP+) ports
 • 2 x 10GbE iSCSI (RJ45) ports
 • 4 x 1GbE iSCSI (RJ45) ports

Host Card Slot 2 (optional)

 • 4 x 16Gb FC (SFP+) ports (Slot 2 provides 20Gb bandwidth)
 • 2 x 16Gb FC (SFP+) ports (Slot 2 provides 20Gb bandwidth)
 • 4 x 10GbE iSCSI (SFP+) ports (Slot 2 provides 20Gb bandwidth)
 • 2 x 10GbE iSCSI (RJ45) ports
 • 4 x 1GbE iSCSI (RJ45) ports

3U 16-bay, LFF

XS5216D

2U 12-bay, LFF

XS5212D

XS5212S

2U 26-bay, SFF

XS5226D

XS5226S

D : Dual-active Controllers
S : Single-upgradable Controller

Item Download
QSAN XCubeSAN XS5200 Datasheet (Lite) (Deutsch) 2018-08 Download
QSAN XCubeSAN XS5200 Datasheet (Lite) (English) 2018-08 Download
QSAN XCubeSAN XS5200 Datasheet (Lite) (繁體中文) 2018-08 Download
QSAN XCubeSAN XS5200 Datasheet (Lite) (简体中文) 2018-08 Download
QSAN XCubeSAN XS5200 Datasheet (Deutsch) 2018-08 Download
QSAN XCubeSAN XS5200 Datasheet (English) 2018-08 Download
QSAN XCubeSAN XS5200 Datasheet (Русский) 2018-08 Download
QSAN XCubeSAN XS5200 Datasheet (繁體中文) 2018-08 Download
QSAN XCubeSAN Quick Installation Guide (Deutsch) 2017-06 Download
QSAN XCubeSAN Quick Installation Guide (English) 2017-06 Download
QSAN XCubeSAN Quick Installation Guide (Français) 2017-06 Download
QSAN XCubeSAN Quick Installation Guide (Italiano) 2017-06 Download
QSAN XCubeSAN Quick Installation Guide (Polski) 2018-02 Download
QSAN XCubeSAN Quick Installation Guide (Русский) 2018-02 Download
QSAN XCubeSAN Quick Installation Guide (繁體中文) 2018-02 Download
QSAN XCubeSAN Quick Installation Guide (简体中文) 2018-02 Download
QSAN XCubeSAN Quick Installation Guide (한국의) 2017-06 Download
QSAN XCubeSAN Hardware Owner’s Manual (English) 2018-08 Download
QSAN XCubeSAN SANOS 4.0 User’s Manual (English) 2018-03 Download
QSAN XCubeSAN Configuration Worksheet (English) 2018-03 Download