A legköltséghatékonyabb SAN Tároló megoldás

 

Az XS1200 sorozat az elérhető legújabb XCubeSAN széria a QSAN-tól. Ez egy aktív-aktív kettős vezérlős SAN (Storage Area Network) tároló rendszer, mely támogatja mind az iSCSI IP-SAN-t, mind pedig az FC-SAN-t magas teljesítménnyel. Továbbá, leegyszerűsíti a SAN üzembehelyezését a SAN infrastruktúrában, kombinálja a nagyvállalati tulajdonságokat, mint az SSD író/olvasó cache, auto tiering technológia, snapshot, helyi kötet klón, távoli replikáció, skálázható PB szint kapacitás, stb… egy eszközben.  

Az Intel D1500 dual processzor erejével, DDR4 rendszermemóriával, a 12Gb SAS 3.0 technológiával, a nagy sebességű 10GbE LAN portokkal, a QSAN SANOS 4.0 (SAN Operációs rendszer v4.0)-val, az XS1200 termékek kiválóak a kis- és középvállalkozások tárolási követelményeinek kielégítésére.

Széles termék portfólió

 

Az XS1200 sorozat számos kivitele tartalmazza:

 

 • XS1224: 4U 24-tároló LFF (Large Form Factor)
 • XS1216: 3U 16-tároló, LFF
 • XS1212: 2U 12-tároló, LFF
 • XS1226: 2U 26-tároló, SFF (Small Form Factor)

XS1226, SFF 2U26

All-Flash tároló kialakítás

 

A QSAN XS1226 modell (2.5” 2U 26-tároló) az iparág első all flash/alacsony fogyasztású SAN tárolója. Megnövelt teljesítménnyel, és két további tárolóhellyel rendelkezik (akár 8%-os kapacitás növekedés), szemben a népszerű 2U 24-tárolós termékkel, melyek elérhetőek a piacon. Ez alacsonyabb költségeket jelent TB-onként, minimalizálja az IT rack helyhasználatot, valamint kisebb ökolábnyomot generál.

Kettős-aktív kialakítás

 

Az XS1200 sorozat jellemzője a Kettős-aktív vezérlő architektúra. Minkét vezérlő egyidőben nyújt tároló szolgáltatásokat valós időben. Az Aktív-Aktív architektúra megduplázza a rendelkezésre álló sávszélesség cache-hit arányát, mely biztosítja, hogy ne legyen elpazarolt erőforrás a rendszerben. Ha egy vezérlő hibás, a másik automatikusan átveszi tőle az összes tároló szolgáltatást. Ráadásul a tároló szolgáltatásokat, kezelő szolgáltatásokat, azonnal elvégzi a másodlagos vezérlő.

Ultra-magas teljesítmény

 

A teljesen új hardware architektúrával és megerősített Intel® processorral, 12Gb SAS 3.0 backplane-nel, beépített 10GbE LAN-nal, valamint a finomhangolt SANOS 4.0 teljesítményével, az XS1200 sorozat hihetetlen 9,000MB/s olvasási és 4,500MB/s írási sebességre és több, mint 9 ezer IOPS-re képes.

Magas rendelkezésre állás gyenge pont nélkül

 

Az XS1200 sorozat egy magas rendelkezésre állású SAN tároló rendszer. Az XS1200 sorozatban megtalálható minden kritikus komponens hot plug és teljes rendundanciával lett tervezve. Továbbá, a kettős-aktív vezérlős kialakítás, valamint az automatikus feladatátvevő mechanizmus és a cache tükrözés az NTB (Non-Transparent Bridge) buson keresztül, segít elérni az Aktív-Aktív HA funkcionalitást, mely lehetővé teszi az XS1200 sorozat számára, hogy megakadályozza a komponensek hibáját és teljesítse a 99.999%-os rendelkezésre állást.

A legújabb 12Gb SAS 3.0 vezérlő
 

A 12Gb SAS 3.0 az elérhető legújabb és leggyorsabb meghajtó interface. Ez megduplázza a SAN SAS 2.0 (6Gb) adattovábbítási arányát, miközben visszafele kompatibilis a 6Gb SAS 2.0 meghajtókkal. Előnye, hogy Önnek elegendő megvásárolnia a kevésbé drága 6Gb SAS megahajtókat a kezdeti telepítéshez és nyugodt lehet, mert át tudja költöztetni a 12Gb SAS 3.0-ba egyetlen meghajtó vásárlásával.

Beépített nagysebességű 10GbE LAN Portok

 

Az alap SAN vezérlő két alaplapi 10GBASE-T iSCSI porttal van ellátva vezérlőnként. A Kettős-Aktív vezérlős XS1200 SAN rendszer négy 10GBASE-T iSCSI portot tartalmaz, elérve a 40Gb/s sávszélességet az összes port használatával. Ez az alap SAN rendszer támogat számos különböző alkalmazást, beleértve a filemegosztást, adatmentést, videoszerkesztést, és nativ virtualizációs támogatást a VMware, Citrix, és Hyper-V-hez.

Többféle Tároló hozzáférés

 

Az MPIO egy hibatűrő és teljesítmény növelő technika, mely lehetővé teszi akár több elérés használatát a kötethez ugyanarról a kiszolgáló szerverről. Az MPIO egyaránt támogatott az iSCSI és a Fibre channel portokon.

SANOS 4.0 SAN operációs rendszer

 

A SANOS 4.0 a QSAN saját SAN tároló operációs rendszere. A SANOS 4.0-t ellátták egy egyszerűen használható grafikus eszköz felülettel és könnyen telepíthető bármilyen infrastruktúrába. A Linux kernelen alapuló SANOS átfogó tároló funkcionalitást nyújt, beleértve a haladó tároló kezelést, a teljes RAID szint védelmet, a gyors RAID újraépítést, a tároló pool migrációt, a vékonny kialakítást, az SSD cache-t, a pillanatfelvételt, az adat visszaállítást, a virtualizáció támogatást, a teljesítmény megfigyelést….stb….

Tudj meg többet a SANOS 4.0-ról >

Haladó RAID szint technológia

 

A leghatékonyabb és leggazdaságosabb adatvédelmi módszer a nagyvállalatoknak és a kis és középvállalkozásoknak, ha maradnak a RAID technológiánál. A RAID használatának két előnye van – a nagyfokú rendelkezésre állás és a jobb teljesítmény. A SANOS támogatja a teljes RAID szinteket, beleértve a RAID 0, 1, 0+1, 3, 5, 6, 10, 30, 50, 60 és N-irányú tükrözést. Ön ki tudja választani a megfelelő RAID szintet, hogy legjobban illeszkedjen az alkalmazási követelményekhez.

Tudj meg többet a haladó RAID technológiáról >
Tudj meg többet a haladó EE RAID technológiáról >

Vállalati tároló jellemzők

 

A QSAN által fejlesztett RAID tömb technológia bizonyítottan eredményes a vállalati környezetben való használat terén több, mint tíz éve és magasan támogatott a kis és középvállalkozások, valamint a nagyvállalatok vevői által világszerte. A haladó LVM (Logikai kötet kezelő) építi a lemez virtualizálás szilárd alapítványát a teljes RAID szint védelemért, a fokozott teljesítményért és számos más vállalati szintű jellemzőért.

Skálázható megoldás

Az XS1200 SAN-t könnyedén bővíteni lehet az XD5300 bővítő házzal.  Ez támogat akár 286 lemezmeghajtót, vagy akár 2.6PB nyers tárolóhelyet 10TB NL-SAS meghajtók használata esetén.

Nagyfokú rugalmasság és skálázhatóság

 

Az XD5300 bővítő sorozat a legjobb bővítő megoldás az XCubeSAN XS15200 felhasználók számára. Elérhető 4U LFF 24-tárolós (XD5324D), 3U 16-tárolós (XD5316D), 2U 12-tárolós (XD5312D), és a világ első 2U SFF 26-tárolós (XD5326D) kivitelében. Ezek támogatnak akár 10 bővítőházat. A rugalmasság érdekében, nincsenek korlátozások a bővítőházak különböző kivitelű egységeinek összekapcsolására. A felhasználók választhatnak különböző kivitelű bővítőházakat a szükségleteiknek, valamint költségvetésüknek megfelelően.

Moduláris I/O Portok az iSCSI SAN és Fibre Channel SAN-hoz

 

Minden XS1200 SAN vezérlő két kiszolgáló kártya slottal rendelkezik, mely konfigurálható iSCSI SAN-ként, Fibre Channel-ként, vagy a kettő keverékeként. Különböző típusú kiszolgáló kártyák érhetőek el, megfelelve az igényeknek, beleértve a 16Gb Fibre Channel, 10GbE iSCSI, és 1GbE iSCSI-t. Ön kiválaszthatja a szükséges kiszolgáló kártyát igényeinek megfelelően és ahogy vállalkozása növekszik, a későbbiekben hozzá tud adni extra kiszolgáló kártyákat, kiterjesztve a rendszer csatlakozásait.

Két vezérlős konfigurációban, a rendszer képes támogatni akár 20 10GbE iSCSI, vagy 8  16Gb FC portot. Mind a 10GbE iSCSI SFP+ interface-szel, mind pedig a 10GBASE-T interface használata lehetséges egyidejűleg és képesek konkurens adatszolgáltatásokat nyújtani. Ezen számos portot használva Ön költséghatékonyan csatlakoztathat több kiszolgáló szervert közvetlenül az XS1200 sorozathoz FC switch, vagy Ethernet switch használata nélkül.

Cache-to-Flash Memóriavédelem technológia

 

Energiavesztés esetén, az ideiglenes memóriában tárolt I/O cache adat elveszik.  Ennek oka lehet inkonzisztencia, főként az adatbázis alkalmazásokban. Az XS1200 sorozat opcionális Cache-to-Flash memóriavédelmi funkciót képes biztosítani, mely biztonságosan továbbítani fogja a memória cache adatot egy flash eszközre a tartós tároláshoz. Az opcionális Cache-to-Flash modul M.2 flash modult, valamint BBM (Battery Backup Module) és egy SCM (Super Capacitor Module) modult is tartalmaz.

Adatmentés és helyreállítás

 

A bizonyított 99.999%-os elérhetőséggel és rendelkezésre állással, a kettős-aktív vezérlős SAN tároló rendszer többútvonalas környezettel képes ellenállni a hibáknak és életben tartja az adatokat. Ez nagyon fontos a feladatkritikus alkalmazások számára. A terv a magas rendelkezésre álláshoz, tartalmazza az adatmentést a tárolórendszer és a központosított adatközpont között. A mi QClone-unk (Helyi kötet klón) és QRreplica-nk (Távoli replikáció) a megoldások, melyeket nyújtunk.

A QClone-t arra használjuk, hogy létrehozzunk a kötetről egy duplikált másolatot az azonos tároló poolban, mint a különböző tároló poolokban az azonos házon belül. A QRreplica lehetővé teszi, hogy egyidőben replikáljuk az adat köteteket és rezerváljuk a snapshotokat az elsődleges és a távoli lokációk között. Ezek lehetővé teszik a központosított adatmentést és a helyreállítást kötetenként, valamint megnövelik az alkalmazások integrációját a gyors helyreállításhoz.

Megfigyelés

Az XS1200 sorozat egy tökéletes tároló megoldás nagyobb szervezeteknek, vagy mondjuk biztonságos/okos város infrastruktúra környezetekhez. A kiváló teljesítmény teszi az XS1200 sorozatot népszerű megfigyelő alkalmazássá.

Zöld technológia

 

A QSAN-nál büszkék vagyunk az elkötelezettségünkre, hogy építsünk magas hatékonyságú és alacsony szennyezésű eszközöket. Hogy megvédjük a földet és környezetünket, az XS1200 termékskála különböző zöld technológiákat használ az energia megtakarításhoz és a szennyezés minimalizálásához.

 

 

 

Specifikáció

 

 

 

 

 

 

 

Hardware
RAID vezérlő

Kettős-aktív vezérlő (Modell : XS1224D / XS1216D / XS1212D / XS1226D)

Egyszerű, bővíthető vezérlő (Modell : XS1224S / XS1216S / XS1212S / XS1226S)

Processzor

Intel® 2-core processzor

Memória
(vezérlőnként)

DDR4 ECC 4GB, akár 32GB (két DIMM slot, helyezzen be kettő, vagy ötbb memóriát és növelje meg a teljesítményt)

* A QCache támogatáshoz, a minimális memória vezérlőnként 8GB

Kiszolgáló csatlakozás
(vezérlőnként)

Kiszolgáló kártya slot1 (opcionális)

 • 4 x 16Gb FC (SFP+) port
 • 2 x 16Gb FC (SFP+) port
 • 4 x 10GbE iSCSI (SFP+) port
 • 2 x 10GbE iSCSI (RJ45) port
 • 4 x 1GbE iSCSI (RJ45) port

Kiszolgáló kártya slot 2 (opcionális)

 • 4 x 16Gb FC (SFP+) port (Slot 2  20Gb sávszélességet nyújt)
 • 2 x 16Gb FC (SFP+) port (Slot 2  20Gb sávszélességet nyújt)
 • 4 x 10GbE iSCSI (SFP+) port (Slot 2 20Gb sávszélességet nyújt)
 • 2 x 10GbE iSCSI (RJ45) port
 • 4 x 1GbE iSCSI (RJ45) port

Beépített

 • 2 x 10GBASE-T iSCSI port
 • 1 x 1GbE management port

Bővítő csatlakozás (vezérlőnként)

Beépített 2 x 12Gb/s SAS portok (SFF-8644)

Meghajtó típus

XS1224 / XS1216 / XS1212

 • Mix & match 3.5″ 2.5″ SAS, NL-SAS, SED HDD
 • 2.5” SAS, SATA SSD (6Gb MUX szükséges a 2.5″ SATA meghajtókhoz kettős vezérlős rendszerben)

XS1226

 • 2.5″ SAS, NL-SAS, SED HDD
 • 2.5” SAS, SATA SSD (6Gb MUX szükséges a 2.5″ SATA meghajtókhoz kettős vezérlős rendszerben)

Bővítési lehetőség

Akár 10 bővító egység az XD5300 sorozat 12Gb SAS bővítő házával

 • XD5324 (4U 24-tároló, LFF)
 • XD5316 (3U 16-tároló, LFF)
 • XD5312 (2U 12-tároló, LFF)
 • XD5326 (2U 26-tároló, SFF)

Maximális támogatott meghajtó

 • XS1224 (4U 24-tároló, LFF) : 624
 • XS1216 (3U 16-tároló, LFF) : 616
 • XS1212 (2U 12-tároló, LFF) : 612
 • XS1226 (2U 26-tároló, SFF) : 626

Méretek
(H x W x D)

19” Rackmount

 • XS1224 (4U 24-tároló, LFF) : 170.3 x 438 x 515 mm
 • XS1216 (3U 16-tároló, LFF) : 130.4 x 438 x 515 mm
 • XS1212 (2U 12-tároló, LFF) : 88 x 438 x 515 mm
 • XS1226 (2U 26-tároló, SFF) : 88 x 438 x 491 mm

Memóriavédelem

Cache-to-Flash modul (opcionális)

 • Battery backup modul + Flash modul (a teljes memóriakapcitás védelméhez)
 • Super capacitor modul + Flash modul (hogy megvédjünk akár 16GB memóriát vezérlőnként)

LCM (LCD Modul)

USB LCM (opcionális)

Tápellátás

80 PLUS Platinum, két redundáns770W (1+1)
AC bemenet
   100~127V    10A, 50-60Hz
   200~240V    5A, 50-60Hz
DC Kimenet
   +12V        63.4A
   +5VSB      2.0A

Ventillátor modul

2 x hot plug/reundáns ventillátor modulok
Software

Tároló kezelés

 • RAID szint 0 ,1 ,0+1 ,3 ,5 ,6 ,10 ,30 ,50, 60, és N-irányú tükrözés
 • RAID EE szint 5EE, 6EE, 50EE, és 60EE
 • Rugalmas tároló pool tulajdon
 • Thin Provisioning (QThin) helyvisszanyeréssel
 • SSD Cache (QCache)
 • Auto Tiering (QTiering)
 • Globális, helyi, és dedikált hot sparerek
 • Keresztül író és vissza író cache policy
 • Online lemez roaming
 • RAID lemez kiosztás a házak között
 • Háttér I/O prioritás beállítások
 • Azonnali RAID kötet rendelkezésre állás
 • Gyors RAID újraépítés
 • Online tároló pool kiterjesztés
 • Online RAID szint migráció
 • Online kötet kiterjesztés
 • Online kötet migráció
 • Automatikus kötet újraépítés
 • Azonnal kötet helyreállítás
 • SED & ISE meghajtó támogatás
 • Video szerkesztő mód a megnövelt teljesítményhez
 • Lemezmeghajtó élettartam ellenőrzés és S.M.A.R.T. tulajdonságok
 • Tároló pool paritás  és média ellenőrzés
 • SSD élettartam indikátor
 • Lemezmeghajtó firmware frissítés

iSCSI kiszolgáló csatlakozás

 • QSOE 2.0 optimalizáló motor
 • CHAP & kölcsönös CHAP hitelesítés
 • SCSI-3 PR támogatás
 • iSNS támogatás
 • VLAN (Virtuális LAN) támogatás
 • Jumbo frame (9,000 byte) támogatás
 • Akár 256 iSCSI cél
 • Akár 512 kiszolgáló vezérlőnként
 • Akár 1,024 folyamat vezérlőnként

Fibre Channel Kiszolgáló csatlakozás

 • QSOE 2.0 optimalizáló motor
 • FCP-2 & FCP-3 támogatás
 • Kapcsolat sebesség és topológia automatikus érzékelés
 • Topológia támogatás point-to-point és hurok
 • Akár 256 kiszolgáló vezérlőnként

Magas Rendelkezésreállás

 • Kettős-aktív (Akítv/Aktív) SAN vezérlők
 • Cache tükrözés NTB buson keresztül
 • ALUA támogatás
 • Management port feladatátvétel
 • Hibatűrő és redundáns moduláris egységek a SAN kontrollerhez, PSU, FAN modul, és kétportos lemezmeghajtó felület
 • Kétportos HDD csatlakozó
 • Többirányú I/O és terhelés kiegyenlítés támogatás (MPIO, MC/S, Trunking, és LACP)
 • Firmware frissítés rendszer leállás nélkül

Biztonság

 • Biztosított Web (HTTPS), SSH (Secure Shell)
 • iSCSI Force Field a mutáns hálózati támadásokkal szembeni védelemhez
 • iSCSI CHAP & kölcsönös CHAP hitelesítés
 • SED & ISE meghajtó támogatás

Tárolóhatékonyság

 • Thin Provisioning (QThin) helyfelszabadítással
 • Auto Tiering (QTiering) 3 tároló szinttel

Hálózat

 • DHCP, Statikus IP, NTP, Trunking, LACP, VLAN, Jumbo frame (akár 9,000 byte)

Haladó adatvédelem

 • Snapshot (QSnap), blokk-szint, különböző adatmentés
  • Írható snapshot támogatás
  • Manuális és ütemezett feladatok
  • Akár 64 snapshot kötetenként
  • Akár 64 kötet a snapshotokhoz
  • Akár 4,096 snapshot rendszerenként
 • Távoli replikáció (QReplica)
  • Aszinkron, blokk-szint, különböző adatmentés a snapshot technológia alapján
  • Forgalomszabályozás a dinamikus sávszélesség vezérlőhöz
  • Manuális és ütemezett feladatok
  • Automatikus visszagörgetés az előző verzióhoz, ha az aktuális replikáció hibás
  • Akár 32 ütemezett feladat vezérlőnként
 • Kötet klón a helyi replikációhoz
 • Konfigurálható N-irányú tükrözés
 • Integráció aa Windows VSS-sel (Kötet árnyékmásolat szolgáltatás)
 • Azonnali kötet helyreállítás
 • Cache-to-Flash memóriavédelem
  • M.2 flash modul
  • Power modul: BBM (Battery Backup Module) vagy SCM (Super Capacitor Module)
 •  USB UPS és hálózati UPS  támogatás SNMP kezelővel

Virtualizáció hitelesítés

 • Szerver virtualizálás és csoportosítás
 • A legújabb VMware vSphere hitelesítés
 • VMware VAAI az iSCSI & FC-hez
 • Windows Server 2016, 2012 R2 Hyper-V hitelesítés
 • Microsoft ODX
 • A legújabb Citrix XenServer hitelesítés

Egyszerű kezelhetőség

 • USB LCM, soros konzol port, online firmware frissítés
 • Intuitív Webes kezelőfelület, biztosított web (HTTPS), SSH (Secured Shell), LED indikátorok
 • S.E.S. támogatás S.M.A.R.T. támogatás, Wake-on-LAN, és Wake-on-SAS

Zöld & energiahatékonyság

 • 80 PLUS Platinum tápellátás
 • Wake-on-LAN a rendszer elindításához, vagy felélesztéséhez, csak ha szükséges
 • Automatikus lemezlassítás

Kiszolgáló operációs rendszer támogatás

 • Windows Server 2008, 2008 R2, 2012, 2012 R2, 2016
 • SLES (SUSE Linux Enterprise Server) 10, 11, 12
 • RHEL (Red Hat Enterprise Linux) 5, 6, 7
 • CentOS (Community ENTerprise Operációs rendszer) 6, 7
 • Solaris 10, 11
 • Free BSD 9, 10
 • Mac OS X 10.11 vagy újabb
Jótállás és szabályozás

Jótállás

Rendszer : 3 év
Battery backup module : 1 év
Super capacitor module : 1 év

Szabályozás

CE, FCC, BSMI, VCCI, KCC
Működési környezet

Hőmérséklet

Működési hőmérséklet : 0 – 40°C
Szállítási hőmérséklet : -10 – 50°C

Relatív páratartalom

Működési relatív páratartalom : 20% – 80%
Relative humidity : 10% – 90%

 

 

Modellek

 

Kiszerelések Modell Kiszolgáló csatlakozás (Vezérlőnként)

4U 24-tároló, LFF

XS1224D

XS1224S

Kiszolgáló kártyafoglalat 1 (opcionális)

 • 4 x 16Gb FC (SFP+) port
 • 2 x 16Gb FC (SFP+) port
 • 4 x 10GbE iSCSI (SFP+) port
 • 2 x 10GbE iSCSI (RJ45) port
 • 4 x 1GbE iSCSI (RJ45) port

Kiszolgáló kártyafoglalat 2 (opcionális)

 • 4 x 16Gb FC (SFP+) portok (Slot 2  20Gb sávszélességet nyújt)
 • 2 x 16Gb FC (SFP+) portok (Slot 2  20Gb sávszélességet nyújt)
 • 4 x 10GbE iSCSI (SFP+) portok (Slot 2 20Gb sávszélességet nyújt)
 • 2 x 10GbE iSCSI (RJ45) portok
 • 4 x 1GbE iSCSI (RJ45) portok

3U 16-tároló, LFF

XS1216D

XS1216S

2U 12-tároló, LFF

XS1212D

XS1212S

2U 26-tároló, SFF

XS1226D

XS1226S

 

Letöltés

 

Item Letöltés
QSAN XCubeSAN XS1200 Adatlap (Lite) (English) 2018-11 Letöltés
QSAN XCubeSAN XS1200 Adatlap (Lite) (Deutsch) 2018-11 Letöltés
QSAN XCubeSAN XS1200 Adatlap (Lite) (繁體中文) 2018-11 Letöltés
QSAN XCubeSAN XS1200 Adatlap (Lite) (简体中文) 2018-11 Letöltés
QSAN XCubeSAN Hardware Owner’s Manual (English) 2018-11 Letöltés
QSAN XCubeSAN Gyors telepítési útmutató (Deutsch) 2017-06 Letöltés
QSAN XCubeSAN Gyors telepítési útmutató (English) 2017-06 Letöltés
QSAN XCubeSAN Gyors telepítési útmutató (Français) 2017-06 Letöltés
QSAN XCubeSAN Gyors telepítési útmutató (Italiano) 2017-06 Letöltés
QSAN XCubeSAN Gyors telepítési útmutató (Polski) 2018-02 Letöltés
QSAN XCubeSAN Gyors telepítési útmutató (Русский) 2018-02 Letöltés
QSAN XCubeSAN Gyors telepítési útmutató (繁體中文) 2018-02 Letöltés
QSAN XCubeSAN Gyors telepítési útmutató (简体中文) 2018-02 Letöltés
QSAN XCubeSAN Gyors telepítési útmutató (한국의) 2017-06 Letöltés
QSAN XCubeSAN Konfigurációs útmutató (English) 2018-03 Letöltés