Innovatív NAS rendszer

 

Az XN7000R sorozat a következő generációs, nagy hatékonyságú NAS rendszer, melyet kis- és közép, valamint nagyvállalatok számára terveztek. Az XN7000R sorozatot a legújabb generációs Intel Kaby Lake processzorokkal látták el és akár 64Gb DDR4 ECC RAM-mal is elérhető.  Az eszköz a legkorszerűbb NVMe SSD technológiával van ellátva, valamint két további alaplapi NVMe slot-tal a kiváló teljesítményhez és kapacitás bővítéshez.

 

A PCIe bővítő slot-ok még nagyobb rugalmasságot biztosítanak az XN7000R számára, válaszolva a különböző alkalmazások igényeire. A Thunderbolt™ 3 és 10GbE hálózati adapterkártyák támogatottak az adattovábbítási sebesség fokozásához, valamint a dual-portos SAS bővítő kártyákat szintén támogatja.

Vezető vállalat-szintű NAS operációs rendszer

 

A QSM 3.0 (QSAN Storage Management3.0) egy NAS operációs rendszer a QSAN XCubeNAS sorozatához. A QSM magja Linux kernel és finomhangolt 128-bit-es ZFS file rendszer. A QSM erőteljes tároló jellemzője biztosítja a folyamatos, megbízható tároló kezelést, védelmet az adatkorrupció ellen, problémamentes kapacitás bővítést, különböző adatintegritási mechanizmusokat, pool és lemeztitkosítás védelmet, korlátlan számú snapshotot és klónt.

Erőteljes hardware platform

 

A legújabb hardware technológiával kombinálva, az XCubeNAS képes kielégíteni a különböző alkalmazási igényeket. Átfogó hálózati sávszélességet nyújt, lehetővé téve az XCubeNAS számára, hogy elboldoguljon a komplex hálózati környezetekben.

 

További NVMe slot-okat tartalmaz, így tökéletes választássá téve az XCubeNAS-t a kis- és középvállalkozásokban való használatra.

 

Továbbá, az innovatív mechanikus kialakítás az XCubeNAS-t sokoldalú hibrid tároló eszközzé teszti. Anélkül, hogy befolyásolnánk a nagy méretű HDD slot-okat, az XCuneNAS nagy hangsúlyt fektet a kis méretű HDD slot-okra szintén a SATA és PCIe SSD-hez a rendszer hátulján, ezzel pedig kielégíthetjük mind a kapacitás, mind pedig a teljesítmény igényeket.

A következő generációs Thunderbolt™ 3

 

A következő generációs Thunderbolt™ 3 technológiával csatlakoztathat Thunderbolt™ eszközöket az XN7000R sorozathoz közvetlenül, 40Gb/s adattovábbítási aránnyal. Az XN7000R Thunderbolt™ 3-mal képes nagy felbontású videókat továbbítani könnyeden és csökkenteni a munkaterhelést. Másolni egy 4.7GB DVD videot átlagosan kevesebb, mint egy percet vesz igénybe.

Nagy sebességű 10G/40G Adapter kártya

 

Egy 10GbE/40GbE (10 Gigabit/ 40 Gigabit Ethernet) hálózat nélkülözhetetlen a vállalkozások számára, mivel nagy sávszélességet igényelnek a virtualizáláshoz és a gyors mentéshez. Az XN7000R egy megbízható és megfizethető tárolómegoldás a 10GbE/40GbE-s környezethez.

Skálázható megoldás

 

Az XN7000R könnyedén bővíthető, ha csatlakoztatjuk hozzá bővítő egységünket. Így támogatni képes akár 210 lemez meghajtót, vagy 2 PB nyers tároló területet, amennyiben 10TB-nyi HDD-vel használjuk.

Virtualizálás képes

 

Az XN7000R sorozat VMware®-rel Citrix®-rel és Microsoft® Hyper-V™-vel hitelesített. Nem számít mely virtualizáló környezetben használja, az XN7000R egy praktikus és hatékony tároló rendszer. Az XN7000R használható elsődlegesként, valamint backupként is az elsődleges tárolóhoz. Backup tároló eszközként, az XN7000R támogatja számos más gyártó virtuális eszköz backup software-ét, biztosítva, hogy az Ön virtuális eszköze nincs kitéve az adatvesztés kockázatának.

Haladó-szintű tároló technológia

 

Az XN7000R sorozat tároló pool technológiája hatékonyan gondoskodik róla, hogy különböző tároló igényeket elégítsen ki az adatintegritás, skálázhatóság, magas teljesítmény és rendelkezésre állás tekintetében. Támogatja az átfogó RAID szintet, hogy biztosítsa az adatintegritást minden alkalmazási környezetben. A pool kapacitás bővíthető, reagálva így a kapacitás bővítés növekvő igényére. Az XN7000R kialakítása lehetővé teszi, hogy személyre szabott tároló pool-okat hozzunk létre, valamint kategorizáljuk az adatokat a használattól függően. A „Forró” adat az elülső tárolóba kerül, míg az úgynevezett „hideg” adat a lassabb lemezeken kerül tárolásra. Mindezt automatikusan elvégzi az XN7000R.

Széleskörű RAID Típus támogatás

 

Az XN7000R átfogó RAID szintet biztosít, 0, 1, 5, 6, 10, 50, 60, különböző alkalmazási környezetekhez. Minden RAID típus azonnal telepíthető szinkronizálás és előzetes telepítés nélkül, így biztonságot és nagy teljesítményű tároló megoldást nyújtva.

Gyors újraépítés

 

Ha egy meghajtó hibás a RAID beállításban, az XN7000R képes újraépíteni az adatblokkokat melyeket használunk és nem szükséges az egész RAID beállítást. Ez segít csökkenteni az adatvesztés kockázatát az újraépítési folyamat alatt.

Felhasználó által meghatározott pool

 

Gondoljunk csak az általános használati szituációkra. Az XN7000R sorozat három optimalizált megoldást nyújt a pool-okhoz, hogy magas teljesítményt érjenek el a dedikált tároló alkalmazásokhoz:

 • Általános: Alapértelmezett típus az általános file szolgáltatáshoz vagy backup használathoz.
 • Média: Optimalizálja az IOPS-t a következő RW kisebb csomagjaihoz, valamint a nagyobb, véletlen csomagokhoz.
 • Adatbázis: Az adat szinkronizálódik a memória cache és a lemezek között valós időben, biztosítva az adatbázis integritását.

Okos Auto-tiering

 

Az auto-tiering használata segít növelni a vállalati alkalmazások teljesítményét anélkül, hogy megterhelnénk a költségvetést. Az XCubeNAS egyik jellemzője az auto-tiering technológia, mellyel a rendszer folyamatosan analizálja az adatok hozzáférési frekvenciáját a jobb adattovábbításhoz. A leggyakrabban használt adat átkerül a nagyobb sebességű sorba, a másik oldalról pedig, a ritkábban használt adat átkerül a kapacitás sorba. A vállalati alkalmazások igényelt munkaterhelése drasztikusan csökkenthető, valamint a teljesítmény növelhető anélkül, hogy vagyonokat fektetnénk drága flash eszközökbe – Ezeket mind elvégzi az XCubeNAS intelligens auto-tiering technolóigája.

Vékony kialakítás

 

A vékony kialakítás a különböző szolgáltatásoknak és alkalmazásoknak lehetővé teszi, hogy ugyanazt a taroló helyet használják anélkül, hogy korlátoznánk mekkora kvóta használható egyenként. A vékony kialakítással a tároló erőforrások dinamikusan eloszthatóak a vállalati alkalmazások igényei szerint.

Adat deduplikáció

 

Az adat deduplikáció az XN7000R széria tulajdonsága, mely egy úgynevezett blokk-szint funkció, ami ellenőrzi az adatblokkok hasonlóságát, és ahogy duplikált blokkot talál, nem írja fel a lemezre, így pedig helyet spórol meg.

Kvóta kezelés a fiókokon és megosztott mappákon

 

Vegye át az irányítást a tárolóhelyek felett és adjon korlátozásokat az adatokhoz, melyeket a felhasználó tárolni tud. A felhasználókat korlátozni lehet, hogy mekkora mennyiségű adatot tudjon egy mappa tárolni, illetve a kvóta alkalmazható az egész rendszerre is, így lehetővé téve az adminnak a teljes felügyeletet, mi tárolható az XN7000R sorozaton.

Windows Aktív címtár és LDAP Könyvtár szolgáltatások

 

A Windows AD és LDAP támogatással, az XN7000R lehetővé teszi a fiókok integrációját. Akár 200.000 domain fiók csatlakozhat az XN7000R sorozathoz és a Home mappájuk automatikusan létrejön, segítve a rendszergazdákat csökkenteni a duplikált beállításokat, valamint minimalizálni a munkaterhelésüket.

Windows ACL és haladó ACL

 

Az Access Control List (ACL) egy jogosultság lista, mely meghatározza milyen módosítások hajthatóak végre a mappákon és fileokon. A haladó ACL-lel jogosultságokat tud beállítani az almappákra, mivel a Windows ACL lehetővé teszi a Windows file jogosultság mechanizmusok használatát a fileokon és mappákon. Mindkét ACL típus támogatott, az IT adminisztrátorok rugalmasan szabályozhatják a file hozzáférési szabályokat, függetlenül attól, hogy milyen operációs rendszert használnak, megvédve így az adatokat az illetéktelen hozzáféréstől, valamint a lopástól. 

Hagyományos és hatékony adat visszaállítás

 

Az XN7000R sorozat hatékonyan célozza meg a kihívásokat, átfogó és hatékony backup megoldást nyújtva, mely segít Önnek megtervezni egy teljes backup megoldást az adatvesztés kockázatának minimalizálásához. Különböző tároló eszközök, távoli szerverek, nyilvános felhők, valamint más XCubeNAS-ok könnyedén integrálhatók az XN7000R-be.

 • Kliens oldali backup
 • Távoli backup
 • Felhő backup
 • Helyi backup

Kliens backup az XN7000R-re- XReplicator

 

Az adatvesztés leggyakoribb oka általában a HDD hiba, operációs rendszer ütközés, de leggyakrabban a véletlen törlés. Az átfogó adatmentés lehet a megoldás az adavesztés bánatára. Mentse az összes adatot a számítógépéről az XN7000R-re a QSAN ingyenes szolgáltatásával, a Xreplicator-ral. A XReplicator egy ingyenes szolgáltatás, mellyel könnyedén helyreállíthat mindent egy lemez, partíció, vagy mappa  képfileból.  A XReplicator képes az egész PC tartalmát az XN7000R-re menteni. Van egy egyszerű és gyors módja, hogy helyreállítsa az egész rendszert, lemezt, vagy file-t, ha az Xreplicator szolgáltatást és az XN7000R sorozatot használja.

 

 • Támogatja a Windows XP vagy újabb Windows PC-ket.
 • Szakértő backup megoldás.
  • A backup kép csak az XCubeNAS-on tárolódik.
  • Nyitott file backup támogatás.
  • Ütemezett backup támogatás (Havi, heti, napi, automatikus).
  • Backup konfiguráció a gyors feltöltési sebességhez
  • Személyes kulcs titkosítás.
  • Verzió kezelés és tisztítás.
  • Backup szűrő.

Snapshot és másolat

 

A snapsohot-ok rögzítik a megosztott mappák és iSCSI LUN-ok státuszát, ha változás történik az íráskor. Azáltal, hogy időszakosan snapshot-okat készítünk, a rendszergazdák könnyedebben kezelni tudják az adatverziókat. A másolat képes továbbítani a verzió információkat a cél XCubeNAS-ra, lehetővé téve az adminisztrátorok számára, hogy kihasználják a tárolóhelyeket.

XMirror

 

Az XMirror rendszeresen szinkronizálja a kötetet, vagy a mappa tartalmát, több XCubeNAS eszköz között és minden módosítás a dokumentumokon másolásra kerül egy másik XCubeNAS-ra. Az Xmirror használatával, a különböző XCubeNAS rendszereken lévő adat, adat konzisztencia, és rendelkezésre állás biztosított.

 

 • Támogatja a kötet és mappa tükrözést.
 • 1-irányú: a helyi NAS adatmódosításai szinkronizálódni fognak a távolira, de a távoli NAS adatmódosításai nem fognak visszatükröződni
 • 2-irányú: Egy NAS adatmódosítása szinkronizálódni fog a többire
 • Verzió kezelés (64 verzió).

Amazon S3 Backup

 

Az XN7000R beépített Amazon díjnyertes vállalatin-szintű felhő szolgáltatással rendelkezik. Az Amazon® S3 lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy mentsék a teljes tárolót egy távoli helyre másik XCubeNAS, vagy egyéb eszköz helyett.

Építse fel saját felhőjét

 

A Google Drive, OneDrive és Dropbox használatával fel tud építeni egy hibrid felhőt, mely lehetővé teszi Önnek, hogy hozzáférjen fileokhoz, valamint visszaállítsa azokat mobil eszközön, PC-n, vagy vékonykliensen bárhol, bármikor. Az XCubeNAS lehet egyfajta felhő átjáró is, hogy összekösse az Ön nyilvános felhő és magán tartalmait, hogy egyfajta központi access pointként működjön.

Write Once Read Many (WORM)

 

A WORM technologiát úgy tervezték, hogy megelőzze a szándékos, valamint a véletlen módosításokat az adatokban egy bizonyos periódusban. A fileok és mappák a WORM védelme alatt csak olvashatóak a felhasználó által meghatározott periódusban. Addig nem lehet módosítani semmilyen file-t, vagy mappát, amíg a periódus le nem jár. A WORM megvédi adatait a titkosítás alapú zsarolóvírustól, mely titokban telepítődik az áldozat rendszerén és titkosítja a file-jait, valamint nem hozzáférhetővé teszi azokat. A WORM megvédi bizalmas adatait az illetéktelen módosításoktól, biztosítva adatai védelmét.

Öntitkosító meghajtó (SED)

 

Az XN7000R sorozat biztonságosabb, mint gondolná a meghajtó titkosító technológiával, melyet SED (Öntitkosító meghajtó) -nak hívunk. A technológiával, ha a fizikai meghajtót ellopják, vagy elveszik, a rajta lévő adat továbbra is védett marad, azáltal, hogy egy hitelesítési kulcsot generál (AK), így megelőzve az illetéktelen hozzáférést. Mindemellett, a SED nyújtja a biztosított pool-ok migrációját különböző XCubeNAS-ok között és egyszerű kezelni a kulcsot az AK exportálásával a nagyobb hatékonyságért.

Pool titkosítás AES-256-tel

 

Az XN7000R pool titkosító mechanizmusa biztosítja a tároló környezetet minden felhasználónak, aki szeretné módosítani az adatokat, hogy rendelkezzen először hozzáférési hitelesítéssel. Az XN7000R támogatja akár AES 256-bites titkosítást a belső meghajtókhoz és a külső USB/eSATA meghajtókhoz, és adaptál egy hadsereg szintű FIPS 140-2 hitelesített tikosítást, ami indokolt a legmagasabb szintű biztonsághoz.

Antivírus

 

A beépített antivírus funkció időszakosan megvizsgálja a file-okat, automatikusan karanténba helyezi a kétes file-okat, hogy védje a rendszert a potenciális fenyegetésektől.

 

 

 

 

 

 

 

Specifikáció

 

 

 

 

 

 

 

Hardware

XN7008R

XN7012R

CPU

Intel® Core™ i3 3.9GHz Dual-Core Processzor

RAM

8GB DDR4 ECC U-DIMM, akár 64GB

Megjegyzés: Az előtelepített memória modulokat vissza kell helyezni a memóriabővítésnél.

USB

USB 3.0 x4 (Hátlapi) 

USB 2.0 x1 (Előlapi)

Flash

8GB USB DOM

HDMI

1

Meghajtó helyek

8 LFF zárral

4 SFF (SATA SSD)
2 SFF (NVMe SSD)

12 LFF zárral

4 SFF (SATA SSD)
2 SFF (NVMe SSD)

Belső merevlemezek száma

14:8 (LFF disk ) + 4 (SFF disk) + 2 (NVMe SSD disk) 18:12 (LFF disk ) + 4 (SFF disk) + 2 (NVMe SSD disk)

Max. nyers kapacitás

122 TB:14TB x8 + 2TB x4 + 1TB x2

​Megjegyzés: LFF=14TB, SSF=2TB, PCIe SSD=1TB

178 TB:14TB x12 + 2TB x4 + 1TB x2

Megjegyzés: LFF=14TB, SSF=2TB, PCIe SSD=1TB

Merevlemez Interface

SATA 6Gb/s (visszafele kompatibilis a SATA 3Gb/s-al)

Bővítő Slot

PCIe Gen3x8 for SAS adapter cards.

PCIe Gen3x4 a 10 GbE / ThunderboltTM 3 adapter kártáykhoz.

Ethernet Portok

1 GbE LAN (RJ45) x4

Tápellátás

250W 1+1 redundáns

Méretek
(H x W x D)

19” Rackmount: 88.5 x 438 x 510 mm

Szabványok

FCC Class A • CE Class A • BSMI Class A • VCCI Class A • RCM Class A • KCC Class A
Software

Egyesített tároló

 • NAS alkalmazás szerver (Gigabit/10GbE)
 • iSCSI tároló (Gigabit/10GbE)
 • Közvetlenül csatolt tároló ThunderboltTM 3 (40GbE/s)-mal

File Szerver

 • File megosztás  Windows/Mac/Linux/UNIX-on keresztül és központosított kezelés

FTP Szerver

 • Támogatja az adat hozzáférést távoli helyről FTP-n keresztül
 • FTP  SSL/ TLS (explicit) móddal
 • FXP támogatott
 • FTP sávszélesség kezelés és csatlakozás kezelés
 • Passzív FTP port tartomány kezelés

Backup Szerver

 • más gyártó backup software támogatás: Acronis True Image, CA Brightstor ARCserve Backup, EMC Retrospect, Symantec Backup Exec, LaCie Silverkeeper
 • Snapshot replika
 • Időgép backup szerver
 • Külső tárolóeszköz backup
 • Blokk-szint valós idejű távoli replikáció támogatás azonnali, ütemezett backup management
 • XMirror (Többoldali adat szinkronizáció)
 • Felhő backup: Amazon S3
 • Felhő szinkronizáció: Google Drive, Windows OneDrive, Dropbox

Web Szerver

 • Beépített phpMyAdmin

SQL Szerver

 • MariaDB adatbázis szerver

VPN Szerver

 •  OpenVPN, PPTP and IPsec+L2TP támogatás

Virtualizáló szerver

 • Virtuális gép import/export
 • Virtuális gép backup
 • Virtuális gép  Snapshot
 • Felhasználó alapú jogosultság beállítások
 • Virtuális switch támogatás
 • Hozzáférés támogatás IE, Safari, Firefox, Chrome-ról
 • Többféle OS : Windows, Linux, UNIX és Android

Operációs rendszer

 • Linux-beágyazott rendszer

NAS felderítés

 • XFinder
 • Web Finder

Csatlakozás

 • IPv4, IPv6 és DDNS domain név regisztráció (QSAN Felhő
 • Automatikus port továbbítás

Hálózat

 • VLAN
 • Több-IP beállítás
 • Gigabit Jumbo Frame

File rendszer

 • ZFS filerendszer
 • EXT2 (Virtuális kötet)
 • EXT3 (Virtuális kötet)
 • EXT4 (Virtuális kötet)
 • FAT (Virtuális kötet)
 • NTFS (Virtuális kötet)
 • HFS+ (Virtuális kötet)

Támogatott operációs rendszerek

 • Windows
 • Mac OS X
 • Linux (2.6 or later) és UNIX

Lemezkezelés

 • Egyszerű lemez, RAID 0 (Disk Striping), RAID 1 (Disk Mirroring), RAID 5, RAID 5 + hot spare, RAID 6, RAID 10,  RAID 50, RAID 60 és JBOD
 • Többszörös kötet és tároló pool
 • Felhasználó által meghatározott tároló (Általános, Media, Adatbázis)
 • Online pool/kötet kapacitás kiterjesztés
 • Pool/ kötet használati küszöbérték megjegyzés
 • Öntitkosító meghajtó (SED) pool szint védelem
 • Pool író cache
 • Scrub pool
 • Klónozott kötet konvertálása
 • Virtuális kötet (lemez rögzítése a távoli iSCSI célról)
 • Szabadra állítás és lemezcsere
 • HDD S.M.A.R.T.
 • Beépített iSCSI cél és initiator szolgáltatás
 • Külső eszközkezelő
 • Globális és dedikált hot spare disk
 • Zero idő RAID létrehozás és gyors újraépítés
 • Auto Tiering
 • SSD író/olvasó cache
 • Deduplikáció (kötet és LUN)
 • Snapshot (mappa és LUN)
 • Kompresszió (kötet és LUN)
 • Thin Provision a LUN-hoz
 • SSD Trim

Felhasználói menedzsment

 • Helyi / domain felhasználó és csoport kezelés (Támogat akár 2048 helyi felhasználó fiókot, 1024 helyi csoportot)
 • Helyi/ domain alkalmazás jogosultság
 • Felhasználó kvóta a helyi és domain felhasználóknak
 • Home mappa
 • Windows AD és LDAP
 • Megbízható domain és támogatás akár 200,000 domain felhasználóhoz

Mappa kezelés

 • Haladó file ACL
 • Windows ACL
 • Megosztott mappák elrejtése a Windows hálózaton
 • Unicode támogatás
 • WORM
 • Mappa kihasználtsági küszöb megjegyzés
 • Mappa kvóta

Rendszereszközök

 • NTP idő beállítások
 • Megjegyzés: E-mail riasztás (SMTP hitelesítés), Syslog, és SNMP
 • Rendszer firmware frissítés
 • Back up, helyreállítás, rendszer beállítások újraindítása
 • Rendszer konfiguráció importálás
 • Antivírus
 • Smart Fan
 • IP hozzáférés kezelés
 • Jogosultság alapú illetéktelen IP blokkolás
 • Biztonságos távoli bejelentkezés SSH csatlakozással
 • Csatlakozási lista kezelés
 • USB, SNMP UPS támogatás
 • Hálózati lomtár
 • SSL tanúsítvány importálása
 • Valós-idejű erőforrás (CPU, Memória, Tároló, Lemez, Folyamat) / Hardware/ szolgáltatás/ hálózati erőforrás monitor

Erőforrás kezelés

 • HDD hibernálás
 • Tápellátás ütemezés
 • Wake on LAN
 • UPS beállítások

Rendszer optimalizálási beállítások

 • Szolgáltatás rögzítés

Napló

 • Rendszer napló
 • Rendszer csatlakozás és adattovábbítási napló

Többnyelvű támogatás

 • Kínai, Angol, Koreai, Orosz

Filekezelő

 • File előnézet
 • Beágyazott file lejátszó
 • Szűrő
 • Felhő (Google Drive, OneDrive, Dropbox)
 • ISO képrögzítő
 • CIFS, FTP, SFTP és WebDAV kliens
 • kapcoslat megosztás
 • Csoportos mappa megosztás
 • Közzétevés a facebook, twitter, weibo-n
 • Media könyvtár
 • Media stream
 • Online dokumentum előnézet és szerkesztés
 • Transcoding (online/offline), kompresszió

Szolgáltatás

 • Adatszolgáltatás: CIFS, AFP, NFS, FTP, WebDAV
 • Backup szolgáltatás: Rsync
 • Felderítő szolgáltatás: Bonjour

Virtualizálás

 • Windows: Hyper-V, storage space
 • VMware: VMware 6.5 képes, VAAI, SRM
 • Citrix: Citrix 7.0 képes

Több böngészős támogatás

 • Internet Explorer
 • Safari
 • Firefox
 • Google Chrome

Szolgáltatás

 • XFinder
 • XRplicator (Windows backup szolgáltatás)
Jótállás

Jótállás

Rendszer: 3 év

Működési környezet

Hőmérséklet

Működési környezet: 0 – 40°C
Szállítási környezet: 10 – 50°C

Relatív páratartalom

Működési relatív páratartalom: 20% – 80%
Relatív páratartalom: 10% – 90%

 

Modellek

Kiszerelés
Modell

2U 8-tároló

XN7008R

2U 12-tároló

XN7012R

 

Letöltés

 

Item Download