Tudjon meg többet az XN3000T sorozatról

 

Az XCubeNAS XN3000T sorozat egy egyszerű, szolid és stílusos NAS rendszer, melyet munkacsoportok és SMB-k számára terveztek. Az XCubeNAS-t specifikus hardware-rel látták el N+1(3.5’’ LFF xN + 2.5’’ SFF x1), valamint további alaplapi SATA SSD slottal a villámgyors teljesítményhez és kapacitás bővítéshez, mely hasznos lehet minden munkacsoport és SMB felhasználó számára.

Exkluzív hardware kialakítás

 

Az XCubeNAS-t kizárólag munkacsoportok és SMB-k számára tervezték a legújabb hardware specifikációval. Az emberi mechanikus kialakítás egyszerűbbé teszi a telepítést és karbantartást, mint gondolná.

 • A legújabb processzor: Nagy teljesítményű Intel Celeron processzorral látták el, hogy elegendő erőforrást biztosítson és megfeleljen számos alkalmazási követelménynek.
 • Akár 2 x 1 GbE hálózati interfész: Beépített két db 1GbE Ethernet port, mely megfelel az iSCSI/NFS/CIFS hálózati adattovábbító követelményeknek.

Innovatív (N+1) Hibrid tároló kapacitás

 

Az innovatív mechanikus kialakítás az XCubeNAS-t sokoldalú hibrid tároló eszközzé teszi. Anélkül, hogy befolyásolná a nagy méretű slotokat, az XCubeNAS kis méretű HDD slotokat is tartalmaz a SATA SSD-k számára, a rendszer bal oldalán. Ez biztosítja a kapacitás és teljesítmény előnyök kielégítését.

N: Nagy méretű slotok: A nagy méretű meghajtó slotok nem csak a 3.5-es meghajtókat támogatják, de a 2.5-es rögzítő lyukak is megtalálhatóak minden XCubeNAS-on. Akár 10TB-nyi meghajtóval ellátva a 3.5-es slotokban, az XCubeNAS képes teljesíteni a kapacitás követelményeket, valamint azokat felül is múlni, ha az XCubeDAS rendszerrel használjuk.

1: Kis méretű slotok: A további 2.5-es kis méretű HDD slotok azért vannak, hogy lehetővé tegyék a további előnyöket a tárolókapacitás csökkenése nélkül.

Könnyed telepítés és karbantartás

 

A csavar nélküli kialakítással a 2.5″ SSD és 3.5″ HDD tárolókhoz, bárki képes telepíteni HDD-t és fokozni a teljesítményt, bármilyen IT háttér nélkül.

Exkluzív szervizfedél a memóriabővítéshez

Az XN3000T sorozat beépített 4GB DDR3L SO-DIMM RAM-mal van ellátva, mely egyszerűen bővíthető akár 8GB-ig szerszám használata nélkül.

Vezető vállalati-szintű NAS Operációs rendszer

A QSM 3.0 (QSAN Storage Management3.0) egy NAS operációs rendszer a QSAN XCubeNAS sorozathoz. A QSM magja a Linux kernel és a finomhagolt 128-bites ZFS filerendszer. A QSM erőteljes tároló tulajdonsága biztosítja az állandó, megbízható tároló kezelést, védelmet az adatkorrupció ellen, a kapacitás bővítést, különböző adatintegritási mechanizmusokat, pool és lemeztitkosítás védelmet, korlátlan számú snapshotot, és korlátlan számú klónt.

Felhasználó felület
 

A felhasználók számára nagyon fontos, hogy egyszerű legyen kezelni az XCubeNAS-t. Egy egyszerű, letisztult, és intuitív felület grafikus ikonokkal és tablet/telefon szerű felülettel, az XCubeNAS-sal egyszerűbb és kellemesebb a használata bárki számára, bármilyen szakértelem nélkül.

Továbbá, a QSM exkluzív Dock koncepciója az alján található ikonok sávja. A leggyakrabban használt alkalmazást a dokkon rögzítheti, így könnyedén hozzáférhet a QSM-hez.

Fiók beállítások és kezelés
 

A felhasználók létre tudnak hozni több felhasználói fiókot és megosztott mappát, és elláthatják a megosztott mappákat jogosultság beállításokkal. Vannak különböző lehetőségek, melyet az IT adminisztrátorok használhatnak, hogy beállítsák a hozzáférést az XCubeNAS-on.

 • Prioritási beállítások: Ön képes beállítani a felhasználói jogosultságokat a specifikus megosztott mappákra és almappáira, vagy korlátozhat felhasználót, hogy hozzáférjen a specifikus szolgáltatásokhoz.
 • Felhasználó és mappa kvóta: Eldöntheti a tárolóhely méretét az egyedi felhasználói mappákon és korlátozhatja a tárolókapacitást minden köteten.

Hatékony kezelés és karbantartás

 

Az erőteljes QSM 3.0 filerendszerrel és az intuitív felülettel az IT adminisztrátorok képesek hatékonyan kezelni a fiókokat, tárolót, hálózati sávszélességet, megfigyelni az aktivitásokat az XCubeNAS-on, és reagálni a pillanatnyi figyelmeztetésre, ha valami hiba történik.

Haladó tároló technológia

 

Az XN3000T sorozat tároló pool technológiája hatékonyan gondoskodik arról, hogy különböző tároló követelményeket elégítsen ki az adatintegritás, skálázás, magas teljesítmény és rendelkezésre állás tekintetében. Mindennemű RAID szint támogatott az adatintegritás biztosításához, bármely alkalmazási környezetben. A XN3000T széria kialakítása lehetővé teszi a személyre szabott tároló poolok létrehozását és az adatok automatikus kategorizálását a használattól függően. A “Forró” adat az első sorban kerül majd tárolásra, miközben a “hideg” adat a lassabb lemezeken tárolódik. Ez mind végrehajtódik automatikusan az XN3000T sorozattal.

Virtualizálás képes

 

Az XCubeNAS igazoltan VMware®, Citrix, és Microsoft Hyper-V™ képes. Nem számít, hogy Ön mely virtualizáló környezetet használja, az XCubeNAS egy praktikus és hatékony tároló rendszer Önnek, hogy telepítse bármely virtualizáló felületen. Az XCubeNAS használható elsődleges tárolóként, valamint backupnak is a meglévő elsődleges tárolóhoz. Backup tárolóeszközként, az XCubeNAS számos más gyártó virtuális eszköz backup software-ét támogatja, hogy biztosítsa, az Ön virtuális gépe és az adatok ne forogjanak veszélyben.

Minden egyben üzleti megoldás

 

Az XCubeNAS lehetővé teszi az Ön számára, hogy engedélyezzen számos alkalmazást és szolgáltatást a NAS-on, amikor csak szeretné. Minden, a filemegosztástól az adattárolásig, beleértve a weboldal kiszolgálását is, az XCubeNAS mindent képes elvégezni.

 

Felhasználó által meghatározott pool

 

Gondoljunk csak a gyakori használati szituációkra, az XN3000T sorozat három optimalizált megoldást nyújt a poolokhoz, hogy magas teljesítményt és rendelkezésre állást érjen el a dedikált tároló alkalmazásokhoz:

 • Általános: Alapértelmezett típus az általános file szolgáltatáshoz, vagy backup használathoz.
 • Media: Optimalizálja az IOPS-t a különböző RW-k kisebb csomagjaihoz és az átmenő teljesítményt a nagy méretű, véletlen csomagokhoz.
 • Adatbázis: Az adat szinkronizálódik a memória cache és a lemezek között, valós időben az adatintegritás biztosításához.

Okos Auto-tiering

 

Az auto-tiering használata segít növelni az üzleti alkalmazások teljesítményét anélkül, hogy tönkre tennék a költségvetést. Az XCubeNAS egyik jellemzője az auto-tiering technológia, mellyel a rendszer folyamatosan analizálja az Ön adatai hozzáférési frekvenciáját a jobb adattovábbításért. A leggyakrabban használt adat a nagyobb sebességű sorba, valamint a ritkábban használt adat a kapacitás sorba kerül. Az üzleti alkalmazások munkaterhelés igénye drasztikusan csökkenthető, valamint a teljesítmény megnövelhető anélkül, hogy vagyonokat áldozna drága flash tároló eszközökbe – ez mind elvégezhető az XCubeNAS intelligens auto-tiering technológiával.

Elmélyülés az SSD gyorsítótárban

 

Az SSD gyorsítótár egy nagy másodlagos gyorsítótár, amely növeli az adatátviteli sebességet azáltal, hogy az SSD meghajtókat az elsődleges DRAM memória-gyorsítótár és a merevlemezek közé helyezi.

Vékony kialakítás

 

“Amire csak szüksége van.” Ez a filozófiája a vékony kialakításnak. A vékony kialakítás lehetővé teszi, hogy különböző szolgáltatások és alkalmazások ugyanazt a tároló helyet használják anélkül, hogy korlátoznánk mekkora kvóta használható egyenként. A vékony kialakítással, a tároló erőforrások dinamikusan eloszthatóak az igények szerint, igazodva az üzleti alkalmazásokhoz nagy rugalmassággal.

Adat tömörítés

 

Az adattömörítéssel, az adatok tömöríthetőek kevesebb byte-ba a továbbításnál, hogy biztosítva legyen a gyorsabb továbbítási sebesség és s tárolóhely megtakarítás.

Központosított adattárolás és File megosztás

 

Az XN3000T Sorozat villámgyors és biztonságos módja, hogy file-okat osszunk meg, bárkivel, bárhol. Találja meg, rendszerezze, és mozgassa a file-okat az Ön számítógépe és az XN3000T sorozat között. Egy integrált rendszer lehetővé teszi a file megosztást különböző rendszer környezeteken keresztül, beleértve a Windows-t, Mac-t, Linux-t, Android és iOS-t.

Kvóta kezelés a fiókokon és a megosztott mappákon

 

Vegye át a tárolóhelyek kezelését és adjon kvótákat számos adathoz, melyet a felhasználó képes tárolni. A felhasználókat korlátozni lehet, hogy milyen mennyiségű adatot tárolhatnak, vagy a kvóta akár alkalmazható az egész rendszerre is, így lehetővé teszi az adminisztrátorok számára az adatok teljes vezérlését, hogy mi tárolható az XN3000T-n.

Windows AD and LDAP Könyvtár szolgáltatások

 

A Windows AD és LDAP támogatásával, az XN3000T sorozat lehetővé teszi a fiókok integrációját. Akár 200,000 domain fiók összekapcsolható az XN3000T sorozattal és a Home mappája automatikusan létrejön, segítve az IT adminisztrátorokat csökkenteni a duplikált beállításokat és minimalizálni munkaterhelésüket.

Windows ACLs és haladó ACLs

 

Az Access Control List (ACL) egy jogosultsági lista, mely meghatározza, hogy egyes fiókok, milyen változtatásokat hajthatnak végre a mappákon és a file-okon. A haladó ACL-lel beállíthat jogosultságokat az almappákra, míg a Windows ACL lehetővé teszi az Ön számára, hogy alkalmazza a Windows file jogosultsági mechanizmusokat a file-okon és mappákon. Mindkét fajta ACL-lel, az IT adminisztrátorok rugalmasan szabályozhatják a file hozzáférést, nem számít, hogy mely operációs rendszert használják, megvédve adataikat az illetéktelen hozzáféréstől és lopástól.

Erőteljes Web File Explorer – File Manager

 

Csatlakoztasson/osszon meg file-okat a weben keresztül bárhonnan a világban. Az XN3000T sorozat rendelkezik web alapú File kezelővel, mely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy hozzáférjenek adataikhoz és könnyedén megosszák bárkivel. Ez szintén képes file megosztást nyújtani Windows®, Mac®, Linux®, iOS, és Android felületeken keresztül támogatva különböző file hozzáférési protokollokat, beleértve az FTP, SAMBA/CIFS, AFP, NFS, és WebDAV-t.

 

 • Intuitív felhasználói felület.
 • Online fénykép és office file előnézet.
 • File megosztás különböző módokon.
 • Multimédia kezelés.
 • Csoport mappa megosztás „a felhasználó Home mappával”.
 • Támogatja más gyártó felhő szolgáltatását (Google Drive, Dropbox és OneDrive).
 • A fileok automatikus indexelése a Filekezelőn.

Hagyományos és hatékony adat backup

 

Az XN3000T sorozat hatékonyan célozza meg a kihívásokat azáltal, hogy széleskörű és hatékony backup megoldásokat nyújt, mely segít Önnek létrehozni egy teljes és hatékony backup megoldást az adatvesztés kockázatának minimalizálásához. Különböző tároló eszközök, távoli szerverek, nyilvános felhők, sőt akár több XCubeNAS is könnyedén integrálható az XN3000T szériába.

 • Kliens oldali backup
 • Távoli backup
 • Felhő backup
 • Helyi backup

Kliens backup az XN3000T szériához- XReplicator

 

Az adat vesztés leggyakoribb okai a HDD hiba, OS ütközés, és leggyakrabban a véletlen törlés. Az átfogó adat backup a megoldás az adat vesztés ellen. Mentse adatait a számítógépről az XN3000T sorozatra a QSAN ingyenes szolgáltatásával, az Xreplicator-ral. Az XReplicator egy ingyenes szolgáltatás, mely segít Önnek egyszerűen egy lemezképet, partíciót, mappát, vagy file-t. Az XReplicator képes menteni a teljes PC tartalmát az XN3000T-re. Ez egy módja, hogy gyorsan és egyszerűen helyreállítsa a rendszert, lemezt, vagy file-t, ha az XReplicator szolgáltatást és az XN3000T sorozatot használja.

 

 • Támogatja a Windows XP, vagy újabb Windows PC-t.
 • Szakszerű backup megoldás.
  • A Backup csak az XCubeNAS-on tárolódik.
  • Nyitott file backup támogatás.
  • Ütemezett backup támogatás (havi, heti, napi, automatikus).
  • Backup konfiguráció a gyors feltöltési sebességhez (Egyszerű verzió, növekvő és különböző).
  • Személyes kulcs titkosítás.
  • Verzió kezelés és tisztítás.
  • Backup szűrő.

Valós-idejű távoli replikáció

 

Az adatmásolatok szétoszthatók a megbízható tárolóhelyeken valós idejű távoli backup-on keresztül. Azáltal, hogy időszakosan ment adatokat különböző helyekre, az adatai visszaállíthatók egy sajnálatos eseményesetén. Az adat rendelkezésre állás biztosítva van, így további opciókat nyújtva a vállalkozás számára számos eshetőséghez és helyreállítási tervhez.

Snapshot és másolat

 

A Snapshot-ok rögzítik a megosztott mappák és iSCSI LUN-ok státuszát. Ha időszakosan snapshot-okat készítünk, az adminisztrátorok könnyebben kezelni tudják az adatverziókat és végrehajthatják a mappákon és a LUN-okon. Ezzel könnyedén helyreállíthatók a kívánt állapotok. A Replica képes továbbítani a verzió információt a cél XCubeNAS-ra, lehetővé téve az adminisztrátoroknak, hogy kihasználják a taroló helyet.

XMirror

 

Az XMirror rendszeresen szinkronizálja a kötetet vagy a mappa tartalmát több XCubeNAS eszköz között és minden változtatás a dokumentumokon replikálva lesz egy másik XCubeNAS-ra. Az Xmirror használatával, az adatok rendelkezésre állása a különböző XCubeNAS rendszereken biztosított. 

 • Támogatja a kötet és mappa tükrözést.
 • 1-irányú: A helyi NAS adatain történő módosítások szinkronizálódni fognak a távolira, de a távoli NAS semmilyen adatmódosítása nem fog visszatükröződni.
 • 2-irányú: A NAS minden adatmódosítása szinkronizálódni fog a többire
 • Verzió kezelés (64 verzió).

Felhő backup

 

 • Amazon S3 Backup: Amazon® S3 lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy mentsék a teljes rendszert egy távoli oldalra egy másik NAS, vagy egyéb eszköz helyett.
 • Hibrid felhő megoldás: A Google Drive, OneDrive, és Dropbox használatával létre tud hozni egy hibrid felhőt, mely lehetővé teszi Önnek, hogy mentsen és hozzáférjen file-okhoz mobil eszközön, PC-n, vagy vékonykliensen bármikor és bárhol.

Biztonság & adatvédelem

 

A rosszindulatú software-ek és fenyegetések növekvő száma miatt az adatbiztonsági rendszerek és eljárások rendkívül szükségesek. A mi QSM-ünk az XN3000T sorozathoz a biztonság az első ideológiával épükt. Ez teljes adatvédelmet biztosít az XN3000T sorozaton belül. Az eszközök benne azért vannak, hogy megvédjék a rendszert a hackeléstől, lopástól és véletlen törléstől.

Továbbá, a beépített antivírus használatával, Ön hozzá tud adni feladatokat, és megvizsgálhatja a teljes NAS-t.

Write Once Read Many (WORM)

 

A WORM technológiát úgy tervezték, hogy megelőzze a szándékos, valamint a véletlen módosításokat az adatokban egy bizonyos periódusban. A file-ok és mappák a WORM védelme alatt csak olvashatóak a felhasználó által meghatározott periódusban. Addig nem lehet módosítani semmilyen file-t, vagy mappát, amíg a periódus le nem jár. A WORM megvédi adatait a titkosítás alapú zsarolóvírustól, mely titokban telepítődik az áldozat rendszerén és titkosítja a file-jait, valamint nem hozzáférhetővé teszi azokat. A WORM megvédi bizalmas adatait az illetéktelen módosításoktól, biztosítva adatai védelmét.

Öntitkosító meghajtó (SED)

 

Az XN3000T sorozat a meghajtó titkosító technológiával biztonságosabb, mint gondolná, melyet SED-nek (Öntitkosító meghajtó) hívunk. A technológiával, ha a fizikai meghajtót ellopják, vagy elveszik, a rajta lévő adat továbbra is védett marad, azáltal, hogy egy hitelesítési kulcsot generál (AK), így megelőzve az illetéktelen hozzáférést. Mindemellett, a SED nyújtja a biztosított poolok migrációját különböző XCubeNAS-ok között és egyszerű kezelni a kulcsot az AK exportálásával a nagyobb hatékonyságért.

Pool titkosítás AES-256-tal

 

Az XN3000T pool titkosító mechanizmusa biztosítja a tároló környezetet minden felhasználónak, aki szeretné módosítani az adatokat, hogy rendelkezzen először hozzáférési hitelesítéssel. Az XN3000T támogatja akár AES 256-bit-es titkosítást a belső meghajtókhoz és a külső USB/eSATA meghajtókhoz, és adaptál egy hadsereg szintű FIPS 140-2 hitelesített titkosítást, ami indokolt a legmagasabb szintű biztonsághoz.

Antivírus

 

A beépített antivírus funkció időszakosan megvizsgálja a file-okat, automatikusan karanténba helyezi a kétes file-okat, hogy védje a rendszert a potenciális fenyegetésektől.

Hardware

XN3002T

XN3004T

CPU

Intel® Celeron® 1.1GHz Quad-Core Processor

RAM

4GB DDR3L SO-DIMM, up to 8GB

USB

USB 3.0 x3 (Front x1, Rear x2)

USB 2.0 x2 (Rear)

Flash

8GB USB DOM

HDMI

​1

Drive Bays

2 LFF with lock

1 SFF

4 LFF with lock

1 SFF

No. of Internal Hard Disks

3:2 (LFF disk) + 1 (SFF disk) 5:4 (LFF disk) + 1 (SFF disk)

Max. Raw Capacity

30 TB:14TB x2 + 2TB x1

​Note:LFF=14TB, SFF=2TB

58 TB:14TB x4 + 2TB x1

​Note:LFF=14TB, SFF=2TB

Hard Drive Interface

SATA 6Gb/s (backward compatible with SATA 3Gb/s)

Ethernet Ports

1 GbE LAN (RJ45) x2

Dimension
(H x W x D)

160 x 119 x 216 mm 170 x 190 x 235 mm

Agency Certifications

FCC Class B • CE Class B • BSMI Class B • VCCI Class B • RCM Class B  • KCC Class B

Software

Unified Storage

 • NAS application server with Gigabit NIC
 • iSCSI storage with Gigabit NIC

File Server

 • File sharing across Windows/Mac/Linux/UNIX and centralized management

FTP Server

 • Supports data access from remote location via FTP
 • FTP with SSL/ TLS (explicit) mode
 • FXP supported
 • FTP bandwidth control and connection control
 • Passive FTP port range control

Backup Server

 • 3rd party backup software support: Acronis True Image, CA Brightstor ARCserve Backup, EMC Retrospect, Symantec Backup Exec, LaCie Silverkeeper
 • Snapshot replica
 • Time machine backup server
 • External storage device backup
 • Block-level real time remote replication supports instant, schedule backup management
 • XMirror (Multi-side data synchronization)
 •  Cloud backup: Amazon S3
 • Cloud synchronization: Google Drive, Windows OneDrive, Dropbox

Web Server

 • Built-in phpMyAdmin

SQL Server

 • MariaDB database server

VPN Server

 • Supports OpenVPN, PPTP and IPsec+L2TP

Operating System

 • Linux-embedded system

NAS Discovery

 • XFinder
 • ​Web Finder

Connection

 • IPv4, IPv6 and DDNS domain name registration (QSAN Cloud)
 • Auto port forwarding

Networking

 • ​VLAN
 • Link aggregation (support 11 bonding modes)
 • Multi-IP settings
 • Gigabit Jumbo Frame

File System

 • ZFS file system
 • EXT2 (Virtual Volume)
 • EXT3 (Virtual Volume)
 • EXT4 (Virtual Volume)
 • FAT (Virtual Volume)
 • NTFS (Virtual Volume)​
 • HFS + (Virtual Volume)

Supported Operating Systems

 • ​Windows
 • Mac OS X
 • Linux (2.6 or later) and UNIX

Disk Managemwnt

 • ​Single disk, RAID 0 (Disk Striping), RAID 1 (Disk Mirroring), RAID 5, RAID 5 + hot spare, RAID 6, RAID 10,  RAID 50, RAID 60
 • Multiple volume and storage pool
 • User defined storage (Generic, Media, Database)
 • Online pool/volume Capacity Expansion
 • Pool/ volume usage threshold notification
 • Self-encrypting drives (SED) pool level protection
 • Pool write cache
 • Scrub pool
 • Convert cloned volume
 • Virtual volume (mount disk from remote iSCSI target)
 • Set free and replace disk
 • HDD S.M.A.R.T.
 • Built-in iSCSI target and initiator service
 • External device management
 • Global and dedicate hot spare disk
 • Zero time RAID creation and quick rebuilding
 • Auto Tiering
 • SSD read/write cache
 • Snapshot (folder and LUN)
 • Compression (volume and LUN)
 • Thin Provision for LUN
 • SSD Trim
*Support up to 256 Volumes, 64 iSCSI targets, 255 iSCSI LUNs

User Managemwnt

 • ​Local / domain user and group management  (Support up to 2048 local user accounts, 1024 local groups)
 • Local / domain application privilege
 • User quota for local and domain user
 • Home folder
 • Windows AD and LDAP
 • Trust domain and support up to 200,000 domain users

Folder Management

 • ​Advance file ACL
 • Windows ACL
 • Hide shared folder on Windows network
 • Unicode support
 • WORM (Write Once Read Many protection)
 • Folder usage threshold notification
 • Folder quota
*Support up to 1024 shared folders

System Tool

 • ​​NTP time settings
 • Notification: E-mail alert (SMTP authentication), syslog, and SNMP
 • System firmware upgrade
 • Back up, restore, reset system settings
 • Import system configuration
 • Antivirus
 • Smart fan
 • IP access control
 • Policy-based unauthorized IP blocking
 • Secure remote login by SSH connection
 • Connection list management
 • USB, SNMP UPS support
 • Network recycle bin
 • Import SSL certificate
 • Real-time Resource (CPU, Memory, Storage, Disk, Process) / Hardware/ service/ network resource monitor

Power Management

 • ​HDD hibernation
 • Power schedule
 • Wake on LAN
 • UPS settings
 • Recover from power outage

System Optimization Setting

 • ​​Service binding

Log

 • Systm log
 • System connection and data transfer log​

Multilingual Support

 • Chinese (Traditional & Simplified), English, French, German, Italian, Japanese, Korean, Russian, Polish​

File Manager

 • ​File preview
 • Embedded file player
 • Filter
 • Mount Cloud (Google Drive, OneDrive, Dropbox)
 • ISO image mount
 • CIFS, FTP, SFTP and WebDAV client
 • Share link
 • Team folder sharing
 • Publish to facebook, twitter, weibo
 • Media library
 • Media streaming
 • Online doc preview and editing
 • Transcoding (online/offline), compression

Service

 • Data service: CIFS, AFP, NFS, FTP, WebDAV
 • Backup service: Rsync
 • Discover service: Bonjour

Virtualization

 • ​Windows: Hyper-V, storage space
 • VMware: VMware 6.5 ready, VAAI, SRM
 • Citrix: Citrix 7.0 ready

Multi Browser Support

 • Internet Explorer
 • Safari
 • Firefox
 • Google Chrome

Utility

 • XFinder
 • XRplicator (Windows backup utility)
Warranty

Warranty

System : 2 years

Operating Environment

Temperature

Operating temperature : 0 to 40°C
Shipping temperature : -10 to 50°C

Relative Humidity

Operating relative humidity : 20% to 80% non-condensing
Non-operating relative humidity : 10% to 90%

Form Factors Models

4 + 1 bay

XN3004T

2 + 1 bay

XN3002T

Item Download
XN3004T Hardware Manual_Eng_1220 Download
XN3002T Hardware Manual_Eng_0809 Download
XN3004T Hardware Manual_Cht_0111 Download
XN3002T Hardware Manual_Cht_0809 Download
XN3004T Hardware Manual_Chs_0111 Download
XN3002T Hardware Manual_Chs_0809 Download
XN3004T Hardware Manual_Deu_0111 Download
XN3002T Hardware Manual_Deu_0809 Download
XN3004T Hardware Manual_Esp_0111 Download
XN3002T Hardware Manual_Esp_0809 Download
XN3004T Hardware Manual_Fra_0111 Download
XN3002T Hardware Manual_Fra_0809 Download
XN3004T Hardware Manual_Ita_0111 Download
XN3002T Hardware Manual_Ita_0809 Download
XN3004T Hardware Manual_Jpn_0111 Download
XN3002T Hardware Manual_Jpn_0711 Download
XN3004T Hardware Manual_Kor_0111 Download
XN3002T Hardware Manual_Kor_0711 Download
XN3004T Hardware Manual_Plk_0111 Download
XN3002T Hardware Manual_Plk_0809 Download
XN3004T Hardware Manual_Rus_0111 Download
XN3002T Hardware Manual_Rus_0809 Download