Kezdőoldal > Szoftver > Thin Provisioning (QThin)

Thin Provisioning (QThin)

 

A Thin Provisioning egy olyan módszer, mellyel optimalizálható a rendelkezésre álló hely a SAN hálózatokban való hasznosításra. A számítástechnikában a vékony kialakítás a virtualizációs technológia használatával jár, hogy még több fizikai erőforrás jelenjen meg, mint amennyi ténylegesen rendelkezésre áll. A vékony kialakítás (QThin) úgy működik, hogy a lemezterületet rugalmasan elosztja több felhasználó között, az egyes felhasználók által igényelt minimális hely alapján.

A QThin fejlett tároló pool architektúrát használ, ezen funkció eléréséhez. A tároló pool kapacitás megoszlik minden kötet között a pool-on belül. Ez azt jelenti, hogy az XCubeSAN képes támogatni több kiszolgáló szervert, több merevlemezzel és ezáltal csökkenti a kezdeti beszerzési költségeket. A tároló pool kitöltésekor hozzá tud adni extra lemezcsoportokat a tároló pool kapacitás kiterjesztéséhez rendszerleállás nélkül.

Irányelv alapú Automatikus helyfelszabadítás

 

Általában, ha az adat törlődik a kiszolgálóról, vagy a szerverről, a fel nem használt adatblokkokat nem lehet visszaállítani a teljes tároló pool-ra. A QThin zero felszabadító technológiát használ, hogy újrahasznosítsa a nem használt adatblokkokat, így pedig nagyobb hatékonyságot és magasabb kihasználtsági arányt biztosít. Ha engedélyezve van, a helyfelszabadító folyamat automatikusan futni fog a háttérben a legalacsonyabb rendszer prioritással, anélkül, hogy hatással lenne a rendszer teljesítményére.

Minden tároló poolhoz 6 szabályt állíthat be, hogy meghatározza mit tegyen, mikor az előre meghatározott tároló kihasználtsági küszöbérték a határt érinti. Kezdve 60%-os kihasználtsággal, az adminisztrátor kiválaszthatja a veszélyesség szintjét, valamint, hogy mit szeretne tenni, például törli a snapshotokat, helyet szabadít fel, vagy deaktiválja a tároló poolt, lehetővé téve a nagyobb rugalmasságot és az egyszerűbb adminisztrációt.

Alacsonyabb kezdeti költségek a meghajtókban

 

A QThin technológiával, a vállalatoknak nem szükséges sok lemezt vásárolniuk az adatok növekedésének magabiztos kezelésére. Minimális számú lemezzel kezdve, majd hozzá tudnak adni további meghajtókat online a kapacitás igények szerint.

A QThin képes kiadni egy kötet korábban kialakított, de nem felhasznált kapacitását, mely segít elkerülni a rossz erőforrás kihasználást, ráadásul a rendszergazdák minimális erőfeszítéssel hasznosíthatják a meghajtók 100%-át. A rendelkezésre álló lemezterület más kiszolgáló gépek és szerverek számára is hozzáférhetővé tehető. Az XCubeSAN rendszer képes több kiszolgálót és szervert ellátni a magasabb konszolidációs arány eléréséhez. Ezért a QThin jelentősen csökkentheti a teljes tulajdonosi költséget.

Online Tároló Pool Bővítés és teljes integráció a QSnap, QReplica, QCache, és QTiering-el

 

Ha a QThin engedélyezett, a tároló pool kapacitása online bővíthető több lemezcsoport hozzáadásával rendszer leállás nélkül. A vékony tároló pool akár 32 lemezcsoportot is tartalmazhat, melyben minden lemezcsoport magában foglalhat akár 8 lemezmeghajtót. A QThin képes könnyedén integrálódni és hatással lenni más QSAN tároló tulajdonságokra, mint a snapshot, helyi klón, távoli replikáció, SSD cache, és auto tiering.