Kezdőoldal > Szoftver > Snapshot (QSnap)

Snapshot (QSnap)
 

A QSAN snapshot (QSnap) a másolás-írásra technológián alapul. Ez egy blokk alapú és differenciált biztonsági mentési mechanizmus. A QSnap funkciója rendkívül hatékony; adott időpontban rögzíti a céltérfogat blokkszintű, inkrementális adatváltozását. A QSnap segíthet visszaállítani egy kötetet egy korábbi állapotba gyorsan, hogy megfeleljen a vállalati SLA (Service Level Agreement) követelményeknek az RPO (Recovery Point Objective) és az RTO (Recovery Time Objective) követelményeinek.

A QSnap a legegyszerűbb és leghatékonyabb mérés a ransomware támadások, a vírus támadások, a véletlen fájlok törlése, a véletlen fájlok módosítása vagy a rossz I/O kábelcsatlakozás, instabil tápegység, stb esetén.

 

  Írható Snapshot támogatás
   

  A visszavonási funkción kívül a QSnap közvetlen hozzáférést biztosít a pillanatfelvételekhez olvasási vagy olvasási / írási jogosultságokkal. Két előnye van. Az egyik az, hogy nem fogja fogyasztani a tárolókészlet szabad kapacitását. A másik az, hogy nem befolyásolja a célkötet tartalmát. Mielőtt a LUN-t leképezné a pillanatfelvételre, a pillanatfelvételt ki kell tennie, hogy felkészüljön a hozzáférésre. Ezeknek az előnyöknek az egyik példája az, hogy a programozók vagy a fejlesztők egyszerűen tesztelhetik a lefordított kódok egy korábbi verzióját, egyszerűen egy régebbi pillanatfelvétel-változat telepítésével egy LUN-ra, ahelyett, hogy visszaállítanák a pillanatfelvételt és felülírnák a meglévő forráskódokat.

  Integráció Windows VSS rendszerrel
   

  A QSnap kompatibilis a Windows VSS (Volume Shadow Copy Service) szolgáltatással. A VSS egy gazdagép-memóriájú mechanizmus, amely az „árnyékmásolatok” néven ismert adatok következetes „időbeli” példányainak létrehozására szolgál. Az XCubeSAN rendszer és a Windows operációs rendszer közötti információ áthidalására és szinkronizálására egy Windows ügynök segédprogram áll rendelkezésre. A telepítés után pillanatfelvételt indíthat közvetlenül a Windows-ból anélkül, hogy bármilyen adat konzisztencia probléma lenne.