Kezdőoldal > Szoftver > Security

Átfogó adatbiztonság és integritás
 

Az adatbiztonság és az adatok integritása a vállalatok és a kis- és középvállalkozások számára az egyik legjelentősebb informatikai kihívás. A SANOS biztosítja a legátfogóbb szolgáltatásokat az adatbiztonság garantálásához, és megvédi vállalkozásait az adatok lopásától, a jogosulatlan közzétételtől, a rosszindulatú hálózati támadásoktól és a véletlen korrupciótól. 

SED (Self-Encrypting Drive) támogatás
 

A SANOS támogatja a Self-Encrypting Drive funkciót. Az SED-nek van egy áramköre, amely a lemezmeghajtó vezérlő chipjébe van beépítve, amely minden adatot titkosít a mágneses adathordozóra íráskor, és az összes adatot dekódolja az adathordozóról olvasáskor. A SED a tökéletes technológia, amely megakadályozza az érzékeny adatok egyre gyakoribb elvesztését vagy lopását a nem használt vagy nem megbízható meghajtók érzékeny adatokat tartalmazó gondatlan ártalmatlanításával. Az XCubeSAN sorozat SED meghajtókat képes fogadni a jobb adatvédelem érdekében, anélkül, hogy “túlnőne” a rendszeren.

ISE (Instant Secure Erase) Drive támogatás
 

Az ISE (Instant Secure Erase) Drive a merevlemez-meghajtók adatainak védelmére szolgál, baj esetén azonnal visszaállítja a meghajtót a gyári beállításokra és megváltoztatja a titkosítási kulcsot azért, hogy a meghajtón maradó adatok kriptográfiai módon törlődjenek. Ez azt jelenti, hogy a meghajtón lévő összes adat állandóan és azonnal olvashatatlanná válik.

iSCSI Force Field ellen Mutant DDoS támadás
 

Az interneten keresztüli iSCSI-kapcsolatok hajlamosak mindenféle hálózati támadásra. Az XCubeSAN sorozat az Mu Dynamics Mu-8000-es készülékei szigorú hálózati támadási teszteken mentek keresztül. A DoS (Denial of Service) teszteket és a FUZZing technológián alapuló mutációs teszteket végzik annak ellenőrzésére, hogy az iSCSI célprotokoll-verem elég megbízható és eléggé okos legyen ahhoz, hogy mindenféle rosszindulatú próbálkozásra ellenálló legyen. A komoly fenyegetések, komoly megoldásokat igényelnek. A QSAN iSCSI Force Field garantálja, hogy az adatok a legmagasabb szintű biztonságot használják az üzleti folytonosság biztosítása érdekében.

iSCSI CHAP hitelesítés
 

Az XCubeSAN sorozat támogatja az iSCSI CHAP hitelesítést. Az iSCSI CHAP és a kölcsönös CHAP egy challenge-respone mechanizmust használ a kapcsolat hitelesítésének ellenőrzésére, és hozzáférési szabályokat biztosít, hogy megakadályozzák a nem kívánatos kapcsolati kérések számára a tároló erőforrások elérését.

Bejelentkezési zárolás és automatikus kiléptetés
 

Annak érdekében, hogy elkerüljük az azonos tároló erőforrás területek párhuzamos módosítását, a bejelentkezési zár funkció lehetővé teszi, hogy egyszerre csak egyetlen IP-címmel lehessen bejelentkezni. A második bejelentkezési kísérlet blokkolásra kerül a bejelentkezési zár funkcióval.
Az Automatikus kijelentkezés funkció automatikusan kilépteti a felhasználót az aktuális webes GUI-munkamenetből egy előre beállított üresjárati idő után. Ez minimálisra csökkenti a felügyelet nélküli, nem engedélyezett hozzáférés esélyét.