Kezdőoldal > Szoftver > Remote Replication (QReplica 2.0)

Távoli replikáció (QReplica 2.0)
 

A QSAN távoli replikáció, egy blokkszintű, aszinkron, differenciált, távoli térfogat-mentési funkció a LAN vagy WAN-on keresztül. A QReplica 2.0 számos erős képességgel rendelkezik, beleértve a korlátlan sávszélességet, a forgalomformálást és a többszörözési feladatot. A távoli adatmentés legköltséghatékonyabb és leghatékonyabb módja. A SANOS 4.0 vagy újabb verziójú XCubeSAN tárolórendszerek teljesen ingyenesen replikálhatók egymással a QReplica 2.0 használatával.

  Forgalomképzés a QReplica 2.0-ban
   

  A QReplica 2.0 az iSCSI funkciót használja egy replikációs kapcsolat beállításához. Használhatja a hozzárendelt hálózati port teljes sávszélességét az optimális biztonsági mentés érdekében. Azonban a replikációs forgalom és a nem replikációs forgalom kiegyensúlyozása érdekében a forgalomformáló funkció segíthet a szükséges sávszélesség fenntartásában a nem replikáló I/O számára.
   

  Több kapcsolat használata egy távoli replikációs feladatnál
   

  Ha a replikációs feladat több sávszélességet igényel, a QReplica 2.0 több kapcsolatot is engedélyez a feladatokhoz, intelligensen kiegyenlítve a biztonsági mentési feladatot több kapcsolaton keresztül, hogy növelje a sávszélességet.

  Klónok a replikációvá alakítása
   

  Mind a manuális, mind az ütemezett replikációs feladatok támogatják a rugalmas kezelést. A hatalmas távoli replikációs (például 60TB) feladatok kezeléséhez a QReplica 2.0 lehetővé teszi a helyi klónfeladat távoli replikációs feladatként történő átalakítását. Először elvégezheti a helyi kötet-klónozást a teljes másoláshoz, majd a lemez roaming funkcióval fizikailag továbbíthatja a klónozott kötetet tartalmazó lemezmeghajtókat a távoli helyre. Végül a QReplica 2.0 segítségével egy helyi klónfeladatot távoli replikációvá alakíthat.

  Távoli replikációs topológiák
   

  Az XCubeSAN sorozat számos topológiát támogat a különböző katasztrófaelhárítási konfigurációk miatt. Ezek lehetnek egyirányú, kétirányú, 1:N és N:N kapcsolatúak. Mind a forráskötet mind pedig a célkötet replikációs kapcsolata kizárólag a párjához tartozik. Az XCubeSAN sorozat minden SAN tárolórendszere egyidejűleg akár 32 replikációs feladatot is támogathat. Az alábbiakban a támogatott topológiák láthatók.