Kezdőoldal > Szoftver > Cache-to-Flash

Cache-to-Flash
 

Memóriavédelmi technológia
 

Áramkimaradás esetén az ún felejtő memóriában tárolt I/O-gyorsítótár-adatok elvesznek. Ez adatkonfliktusokat okozhat, különösen az adatbázis-alkalmazásokban. Az XCubeSAN sorozat opcionális Cache-Flash memória védelmi funkciót biztosít, amely biztonságosan továbbítja a memória gyorsítótár-adatait egy “nem felejtő” flash eszközre a tartós megőrzés érdekében. Az opcionális Cash-to-Flash modulhoz jár egy M.2-os flash modul és valamelyik a BBM (Battery Backup Module) vagy SCM (Super Capacitor Module) modulok közül.

Megbízható és fejlett védelmi mechanizmus
 

A Cache-to-Flash technológia először a CPU-gyorsítótárat a RAM memóriájába tölti, majd a RAM memória tartalmát  az M.2 flash modulba tölti, hogy megőrizze a legmagasabb szintű adatok konzisztenciáját. Mind a BIOS, mind a CPU erősségét kihasználja, hogy gyorsan mentse a memória RAM adatait a flash modulba. Az adatok gyors memóriájából a flash modulba történő áthelyezéséhez az M.2 PCI-Express interfész flash modulját használja a jobb teljesítmény és a kisebb energiafogyasztás érdekében. A Cache-to-Flash helyreállítási fázisban a BIOS ellenőrzi a C2F jelző állapotát. Ha a C2F jelző be van kapcsolva, az I/O gyorsítótár adatok vissza fognak térni az M.2 flash modulból, majd folytatják a normál indítást. Ha a C2F jelző ki van kapcsolva, a normál indítási folyamat folytatódik. A hagyományos, 72 órás szabványos BBM megoldással összehasonlítva a Cache-to-Flash technológia hatékonyabb, kevésbé kockázatos és kevesebb energiát fogyaszt.

 

Gyorsan beépíthető dizájn, leállás nélkül
 

Az opcionális Cache-to-Flash modul M.2-es flash modullal és BBM-szel vagy SCM-mel rendelkezik. Minden modul gyorsan beépíthető, nulla rendszerszintű leállással a rendelkezésre állás és megbízhatóság érdekében. Az M.2 gyors modul az keret hátsó részének a bal oldalon található. A tápegység a jobb oldalon, az alváz hátsó részéről csatlakoztatható.
A BBM képes megvédeni az összes memóriakapacitást. Az SCM azonban akár 16 GB memóriát is képes védeni vezérlőnként. Ha a rendszer memóriája 16 GB-nál nagyobb, válassza a BBM megoldást.